Quantcast

Руска компания ремонтира Шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

OFFNews Последна промяна на 09 ноември 2015 в 12:37 2440 4

Руска компания ремонтира Шести блок на АЕЦ

Руската компания „Русатом Сервис“, част от държавната корпорация „Росатом“, успешно завърши поредния етап от проекта за модернизация и удължаване срока на експлоатация на Шести енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“, съобщават от компанията.

Дейностите са осъществени по време на годишния планов ремонт на блока. За ремонта са използвани резервни части и оборудване, доставени от „Русатом Сервис“ по три различни договора, сключени с българската страна в рамките на проекта за модернизация на Шести енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“.

Годишният планов ремонт на блока е приключил на 27 октомври 2015 г. и той бе включен в паралел с електроенергийната система на страната.

В рамките на модернизацията на Шести енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“ бяха проведени и дейности за повишаване на мощността на турбогенератора на блока до 1100 МВт. Една от най-сложните операции от целия ремонт в рамките на сътрудничеството между „Русатом Сервис“ и АЕЦ „Козлодуй“ бе замяната на статора на турбогенератора във връзка с плановете за увеличаване мощността на енергоблока до 104%. Съоръжението е с брутно тегло 370 тона и е най-тежкото единично оборудване в атомната централа. За сложността на операцията свидетелства разширеният график на монтажа на новия статор. Преди да произведе първите си мегаватчасове модернизираният турбогенератор премина през 200 технически процедури, които бяха извършени от персонала на АЕЦ „Козлодуй“ и руските специалисти. В целия процес на реализация на проекта и замяната на оборудването на терен в Козлодуй присъстваха и топ експерти от завода производител „Електросила“, част от „Силови машини“, и оказваха необходимите консултации.

Ремонтът на Шести енергоблок продължи от 5 септември до 27 октомври 2015 г. В рамките на плановия ремонт бяха проведени дейности по техническото обслужване на повече от 7000 единици оборудване на енергоблока.

„Русатом Сервис“ е част от руската държавна корпорация „Росатом“ и се занимава с техническото обслужване, ремонта и модернизацията на АЕЦ по руски дизайн зад граница.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.11 2015 в 14:01

Е как ще се радвам бе кромид?!
Кръв ми капе от сърцето. Предадени сме отново и сме оставени в ръцете на руската енергийна мафия!


ненчев, перукан гелосан, време е да изкараш армията!
Превземат ни бе ненчев!
ПРЕВЗЕМАТ НИ БЕЗ ДА ПУКНЕ ЕДНА ПУШКА!
Кромид, тиготура и на тебе, грабвай пушката и да ходим за защитаваме Козлохуй от окупаторите бе! Страхливец нИеден!

https://youtu.be/nOa_9ZbnlvA

09.11 2015 в 13:44

Щом плагиатът Пънчо Куткудеров се радва, значи нещо не е наред.

09.11 2015 в 13:37КРАЙ!

АМЕРИКА НИ ПРЕДАДЕ!Що мълчите бе уебани реаниматори?!
Нали,

"утре само с едно щракване на пръстите руснаците ще приземят нашата авиация преди да е встъпила с бой с тях!"

Ами с още едно "щракване" като нищо ще ни спрат тока бе!
:)))

ДОЛУ РУСКАТА ЕНЕРГИЙНА ОКУПАЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ!
РЕМОНТА ТРЯБВА ДА СЕ ВОДИ от жоро котев и минджо ивчев!
НЕ НА РУСКАТА ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ!!!!

09.11 2015 в 12:59

iСИКТИР!

ДОКОГА С ТАЗИ РУСКА ЗАВИСИМОСТ БЕ!?!

ненчев, перуко проскубана, няма ли някоя полска компания с израелски собственици дето ще свърши тази работа без ддс и други митнически сборове на същата цена?!

ОСТАВКА БЕ! ОСТАВКА НА министъра на енергетиката!

НЕНЧЕВ ПРЕЗИДЕНТ!