Quantcast

Парламентът покри Орешарски за "Южен поток"

Елица Мартинова Последна промяна на 11 декември 2013 в 09:27 3196 6

Пламен Орешарски на контрол пред депутатите.
Пламен Орешарски на контрол пред депутатите.

 

Парламентът отхвърли предложението на ГЕРБ министър-председателят Пламен Орешарски да бъде поканен за изслушване в Народното събрание във връзка с позицията на Европейската комисия по въпроса с "Южен поток".

От ГЕРБ настояваха изслушването на Орешарски да бъде първа точка за днес.  Идеята им обаче бе отхвърлена с 67 гласа за, 88 "против" и 9 "въздържал се".

Бившият енергиен министър Делян Добрев аргументира предложението на опозицията с факта, че през последните седмици парламентът научава само от медиите за решенията на кабинета и за реакциите на Европейската комисия.

Депутатът от "Коалиция за България" Таско Ерменков обаче контрира опозицията с твърдението, че за да се проведе изслушване на премиера, първо трябва да бъдат оповестени официално гледните точки и на кабинета, и на ЕС.

"Съгласен съм, че проблемите за "Южен поток" са от национално и европейско значение, но за да имаме пълна информация за това, първо трябва да знаем каква е истинската позиция на ЕК. На 18 декември предстои среща на енергийния министър Стойнев с комисаря по енергетиката на ЕК Гюнтер Йотингер. Да изчакаме тези срещи, на които министърът ще изложи нашата официална позиция, ще чуем аргументи, и едва тогава да пристъпим към това", призова Ерменков и допълни, че опозицията се държи като " безнадеждно влюбена девойка, която използва всяка възможност да се види с неосъществената си любов от прламентарната трибуна".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2013 в 11:54

Фекален тумор, Южен поток е реалност.Същите глупости се писаха когато се изграждаше Северен поток-ама кво стана -има го нали.

11.12 2013 в 11:23

Позицията на ЕК е известна, а Орешарски получава позициите си от опорните точки. Няма пречка за изслушване в парламента.

11.12 2013 в 10:39

Порешарски скоро може се гътне. Не може да си продадеш гъза така и да спиш спокойно. Едно е да си на черепа подлога, но друго е да си национален предател. Такива хора не доживяват старини.

11.12 2013 в 10:11

Куклошарски е на тежки медикаменти и трябва да бъде внимателно подготвен за всяка публична изява. Трябва време да се научи да чете гладко написаното в опорните точки и все пак да може да отговори на няколко предварително подготвени въпроси.

11.12 2013 в 09:55

Демек след седмица ни чака якото нашокване на репите - дето се вика от намек, а и от прав текст не разбират. Очаквам да го осведомят стойнев кога почва процедурата и колко пари ще трябва да се бръкне данъкоплатеца за да се прави олигархски на МП. Само че, ако е възможно, глобата да не я плащат от моите пари, ами да си организират фонд, 'дето всички праведни БСП-ри да внасят по половин пенсия докато се изплати глобата. Може и другарите от комисиона да вкарат някой процент.

11.12 2013 в 09:32

Чакам с нетърпение да видя полюциите на Димитринка, Лайновоза и Пуля. Не че не са една и съща твар, ама без значение.