Открива се 52-ото специализирано изложение СТРОЙКО ЕКСПО

OFFNews Последна промяна на 14 октомври 2019 в 14:31 2701 0

От 16 до 20 октомври в Националния дворец на културата, София, ще се проведе специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане СТРОЙКО ЕКСПО.

За петдесет и втори път над 130 фирми ще покажат своите най – нови продукти и услуги през петте дни на изложението. Диапазонът на предлаганите стоки е много голям – строителни материали, мека мебел, кухни, дограми, озеленяване, пречиствателни станции и актуалните за сезона отоплителни уреди. Предимството за посетителите е централната локация с удобен паркинг и близост до метростанция, възможността на едно място да се видят и пробват най-новите продукти на водещи фирми от бранша.

Традиционно по време на изложението се дават големи отстъпки, които достигат до 30 %. Посетителите имат възможност да се възползват и от редица различни промоции и томболи, които участниците в изложението предоставят. Входът за изложението е свободен, всеки е добре дошъл, независимо дали е краен потребител или търси бизнес партньорства. Изложението е отворено за посетители от 10.00 до 19.00 часа.

Тази есен по време на СТРОЙКО ЕКСПО ще бъдат проведени някои интересни инициативи:

БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА ПРЕЗ ОБЕКТИВА - ФОТОИЗЛОЖБА ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА И ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО. Три въздействащи фоторазказа, отличени с редица награди, ще бъдат представени на третия етаж на изложението:
„КАЛЕНИ В ОГЪН“ на Тихомира Методиева показва обикновени хора с необикновено хоби. Те рискуват живота си, за да помагат в ситуации, в които хората обикновено бягат - пожари, наводнения, земетресения и други бедствия. В момента в България има 220 доброволни формирования, в които членуват близо 3000 доброволци. Самата Тихомира Методиева е доброволец-пожарникар и секретар на Националната асоциация на доброволците в Република България.
В поредица от фотоси под названието „ВИЖ ТОВА или историята на кучето водач“ Борислав Трошев разказва за единственото по рода си училище за кучета водачи за незрящи в България, създадено от фондация “Очи на четири лапи”. Снимките са запечатали моменти от обучението на бъдещите четириноги помощници, от живота им в приемни семейства, както и от всекидневието на куче водач, което вече помага на човек с увредено зрение.

Проектът на Добрин Кашавелов „ВОДА ЗА ХАИР“ представя бай Манчо - човек, посветил живота си на търсенето на вода и изграждането на чешми „за хаир“. Освен с дарбата си да открива и “чува” водата, родопчанинът от десетилетия помага на хората и по много други начини. Възрастният мъж всяка седмица се моли и еднакво почита и джамията, и църквата. Казва, че водата е жива и разбира всичко.

УЪРКШОП ЗА ИЗРАБОТКА НА КЕРАМИКА И КОЖА ПО РИМСКА ТЕХНОЛОГИЯ.

Безплатни уроци за деца и възрастни. На 18 октомври от 16 до 19 часа и на 19 и 20 октомври от 10 до 19 часа на третия етаж на НДК.

КОНФЕРЕНЦИЯ „ЗЕЛЕНИ ГРАДОВЕ ЗА УСТОЙЧИВА ЕВРОПА“ ще се проведе на 18 октомври от 10 часа в Клуб 1, НДК.
Очаквайте лектори, които ще споделят своя опит в създаването на зелени публични и частни пространства. Какво ни е нужно, за да направим града, в който живеем зелен? Защо е прекрасно около нас да е зелено? Каква е връзката между дърветата, хората и града? Ще търсим отговори, които да ни вдъхновят да създадем своята градина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови