Огромни дългове на "Топлофикация" скараха БЕХ и общината

OFFNews 19 март 2014 в 12:45 3584 0

Огромни дългове на "Топлофикация-София" предизвикаха напрежение между общината и Българския енергиен холдинг.

Задълженията на "Топлофикация-София" надхвърлят половин милиард лева, а същото време Столична община, която е едноличен собственик на дружеството, не предприема нищо за погасяването им, се казва в прессъобщение на Българския енергиен холдинг.

Задълженията на общинското дружество вече са 555 млн. лева.

"Столична община, като едноличен собственик на "Топлофикация-София", не е отправяла никакви конструктивни предложения за погасяване на дълговете на дружеството към "Булгаргаз" ЕАД. Дълговете на "Топлофикация – София" към държавата в лицето на БЕХ и "Булгаргаз" ЕАД са в размер на близо половин млрд. лв., които не са платени за ползвания природен газ, доставен от "Булгаргаз" ЕАД.

И тъй като обществото трябва да получава услугата топлоснабдяване, за която е необходим газ, и след бездействието и липсата на каквото и да било предложение за разплащане, БЕХ се принуди за пореден път да изкупи поредната порция дълг от 128 млн. лв. на „Топлофикация-София“ към „Булгаргаз“. Така дълговете на "Топлофикация - София" към БЕХ стават вече 555 000 000 лева", се казва в прессъобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!