Нови арести на митничари, над 10 арестувани

OFFNews 15 май 2015 в 16:57 4825 3

Снимка Архив

"Нови арести на митнически служители. Окръжна прокуратура Пловдив е задържала още митничари, гранични полицаи и граждани, "чиято съпричастност към извършване на престъпленията се проверява", съобщават от прокуратурата. 

Продължават обиските и арестите на разследвани за контрабанда през ГКПП „Капитан Андреево”. В Хасково, Харманли и Свиленград са извършени нови претърсвания и изземвания в жилища и офиси. Задържаните днес ще останат в ареста за 24 часа, като съпричастността им към извършването на престъпленията се изяснява.

До момента към наказателна отговорност са привлечени 17 обвиняеми. Прокуратурата ще предостави своевременно информация при повдигане на нови обвинения. 

26-има бяха задържани при специализирана полицейска операция на полицията на 31 март, при която полицията разби канал за контрабанда на цигари. Преди месец стана ясно, че висши митничари и гранични полицаи са работили като организирана престъпна група. Те са пропускали през границата ни с Турция десетки тирове, всеки от които е возил контрабандни цигари средно за по около 8 милиона лева. Част от стоката е била разтоварвана в складове в Пловдив. Държавният бюджет е ощетен със стотици милиони. 

Вчера Апелативният съд в Пловдив освободи срещу 5000 лева парична гаранция митническия шеф Димитър Ковачев, който беше обвинен в това, че е помогнал за преминаването на тирове с нелегални цигари от Турция в България и с това е ощетявал държавния бюджет от невнесени такси и акцизи.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!