Юрист сяда в креслото на Вълчев в "Движение БГ"

Христо Пелов 18 август 2014 в 13:46 2708 0

Юристът Димитър Делчев е новият зам.-председател на "Движение България на гражданите". Той бе представен днес на редовната пресконференция на Реформаторския блок.

От януари 2014 г. досега Делчев бе член на Изпълнителния съвет на партията, а преди това беше областен координатор в София-област. Делчев е магистър по право в СУ, специализирал е в Кеймбридж. Ръководител на "Юридическата група" на Движението.

Делчев става зам.-председател, след като бившият вицепремиер и министър на образованието Даниел Вълчев напусна "Движение БГ".

На днешната пресконференция Реформаторите настояха за незабавното спиране на дейностите по проекта "Южен поток". Те са изпратили писмо до служебния премиер проф. Георги Близнашки, в което искат отмяна на актовете на министрите от кабинета "Орешарски", които дават зелена светлина за дейности по проекта. Сред тях бяха решение на земеделския министър за продажба на земи на "Южен поток" и разрешение на регионалния министър за строеж на газопровода.

"Искаме от премиера да се вземе решение на база член 107 от Конституцията за спиране на проекта „Южен поток“. Когато правителството бездейства, изпълнителите действат и това прави последиците необратими. Да не стане така, че заради изчакване и непоемане на отговорност проектът да се случи и България да търпи тежки санкции", заяви Делчев.

РБ настоява и за прозрачни предсрочни избори, без купуване на гласове, заяви председателят на СДС Божидар Лукарски.

Представители на Блока поискали среща с вътрешния министър Йордан Бакалов, за да връчат списък с компрометирани лица, назначени от бившия кабинет в областни дирекции и МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови