Искров: Василев да каже как ще връща парите на вложителите в КТБ

OFFNews 19 септември 2014 в 19:13 20375 11

Иван Искров

Никога не съм бил марионетка. Това заяви пред БНТ управителят на БНБ Иван Искров по повод обвиненията на Цветан Василев, че Искров и Пламен Орешарски са организирали атаката срещу него.

Действията ми са публични. Нека се кажат факти, които издават намек за марионетност и тогава ще ги коментирам, посочи Искров.

Той подчерта, че Цветан Василев трябва да каже какво е правил с парите на вложителите в КТБ и как ще ги връща.
Без политическо решение, което пък предполага съществуването на редовно правителство и парламент, отварянето на КТБ е невъзможно, коментира Иван Искров.

Единствената алтернатива е сегашните акционери да донесат с чувал 6,5 млрд. и да ни ги изсипят. Изпратеното чрез финансовия консултант EPIC предложение на акционерите от Оманския фонд предвижда държавна помощ. Сега всичко зависи от разговорите между EPIC и Министерството на финансите, а не от БНБ, категоричен е Искров.

БНБ от първия ден смята, че тази голяма системна банка трябва да бъде оздравена по най-бързия начин, но това не се случи. Очевидно е, че БНБ не може да взима решения за това как да се разпорежда с парите на данъкоплатците, каза Искров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!