НАП се хвали, че хората на Спецов вече събират милиони от фирмите с просрочени данъци

Разговаряно е с 95 лица "в партньорски дух" и е поет ангажимент за плащания към НАП

OFFNews 18 юни 2021 в 12:07 7075 1

Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лева просрочени задължения само за 7 дни, като десетки длъжници са поели ангажимент за внасяне на още над 9 млн. лв. за данъци и осигурителни вноски през следващите 2 седмици.

Това се дължи на ангажирането на териториалните директори на НАП и организирането на спешни персонални срещи с най-големите длъжници, което доведе до бързи положителни резултати при събирането на публични дългове, съобщават от приходната агенция.

След идването на власт на служебния кабинет стана ясно, че фирми са "забравили" да си платят данъци за близо 10 милиарда лева.

Териториалните директори са разговаряли лично с 95 лица в рамките само на седем дни, като в партньорски дух са обсъдени възможностите за плащане, включително на части, съобщават от НАП.

Близо 50% от длъжниците са направили плащане непосредствено след срещата. Част от лицата са поели ангажимент до края на юни 2021 година да погасят задължения на обща стойност над 9 млн. лева, а други - че ще заплатят дълговете си в рамките на годината.

Срещите с лица със закъснели плащания към бюджета продължават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!