Горанов приема с резерви предложението да разваля сделки за три дни

OFFNews Последна промяна на 07 април 2015 в 14:02 2889 6

Снимка БГНЕС/ЛЮБОМИР СПИРОВ

“Изразих резерви за предложението министърът на финансите да разваля сделки. До колко един подобен текст ще може да контролира временни обществени отношения, при положение, че сме страна членка на Европейския съюз, а това предвижда свободно движение на стоки и капитали и хора. Една подобна мярка не може да изпълни ролята, която обществото и възлага, а именно да предпази извършването на кражби в рамките на търговски сделки на публично или частно имущество", коментира министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти след края първата национална дискусия от кампанията „Да! На българската икономика".

"Ако бъдат възложени от Народното събрание тепърва ще трябва да даваме отговор на няколко въпроса. Първо, как министърът на финансите ще разваля сделки, които са извън юрисдикцията на Република България, какви ще са правните последствия от евентуални действия на министъра на финансите, възползвайки се евентуално от дадени му нови права", поясни Горанов.

"Със сигурност обаче ако това е решението на народното събрание по целесъобразност, ще положа всички усилия да го прилагам", посочи финансист N1.

По време на националната дискусия от кампанията „Да! На българската икономика" министър Горанов обяви, че не се предвижда въвеждането на деференцирана ДДС ставка на храните.

"Премахнахме възможността да се краде ДДС. С обратното начисляване на ДДС на зърнения пазар е премахната възможността да се краде ДДС, а не да се събира повече", обяви той на бизнесфорума.

„Първо България далеч няма най-високата ставка по ДДС, която прилага като обща ставка за облагане на добавената стойност в производството. Второ примерът с обратното начисляване при зърнените култури не е удачен, защото с него ние не дадохме възможност да се събира повече ДДС, а премахнахме възможността да се краде ДДС", обясни финансист N1

„Облагането на добавената стойност „flatrate" е най-добро от гледна точка на администриране, най-неутрално от гледна точка изкривяване на потреблението", обясни Горанов. По думите му, пропорционалното облагане е облагане, с което са се управлявали империи. „Смятам, че 20%-та ставка не може да бъде диференцирана", каза още Владислав Горанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.04 2015 в 16:20

Никой не иска да носи такава отговорност. Знаем, че интересите на задкулисието са все криминални. Ако и това бъде прието е явен знак, че занапред всичко в съда и парламента е предвидено и гарантира спокойствие на кримките и поредна подмяна на народния вот. Все пак ако Горанов не беше слуга на Пеевски законът би бил полезен, но в страната са малко честните хора като мен. Всеки скапаняк се кланя на ценната хартия дори и да е крал достатъчно, а Горанов миналата година се оплакваше, че приятелите му станали милионери преди него... вече ги е задминал с доволни порции от Доган.

07.04 2015 в 15:17

Той Горанов по-добре хич да не приема това предложение, защото той ще е гръмналият бушон после за противоконституционно и противоречащо на пазарния принцип решение като това държавата да се меси в частните сделки.

07.04 2015 в 15:06

Още един инструмент за кражба на фирми е на път да бъде приет.

След като далаверката с крадене на фирми посредством Софийския съд малко се разсъхна под натиска на чуждата дипломация. Сега творческия гении на българския политик достигна нови висоти.

07.04 2015 в 14:17

Знае се на КОЙ е човек Горанов, така че сигурно ще се съгласи. Прави се сега на срамежлив, уж не иска, ама хайде, от него да мине щом толкова настоява Боце...

07.04 2015 в 14:15

Горанов се държи като ощипана мома. Ясно е, че с охота би го прилагал, особено в полза на един корпулентен медиен магнат.

07.04 2015 в 14:15

Абе, защо изведнъж всички се оказаха мекотели, а не така убедени както в началото???