Quantcast

ЕЦБ: България не е изпратила формално искане за приемане в европейския надзор

OFFNews Последна промяна на 15 юли 2014 в 21:50 2340 0

Снимка ecb.europa.eu

До Европейската централна банка все още не е изпратено формално искане от България за приемане в единния надзорен механизъм на Европейския съюз. Това отговориха от банката във Франкфурт на запитване на БНР.

Взехме под внимание заявленията, направени от българските власти - казаха от пресслужбата на Европейската централна банка след молба на БНР да коментират обещаната незабавна готовност за процедура по кандидатстване на страната ни за членство в единния надзор на банките в Евросъюза, която президентът Плевнелиев обяви вчера при консултациите с политическите партии.

Второто изречение от писмения отговор гласи: ЕЦБ още не е потърсена формално.

В днешното прессъобщение на БНБ беше обявено, че след срещата на представители на основните политически сили при президента Росен Плевнелиев Българската народна банка е осъществила контакт с Изпълнителния съвет на Европейската централна банка като част от подготовката на разговор между държавния глава и президента на ЕЦБ за стартирането на процедура за кандидатстване на България за членство в единния надзорен механизъм на Европейския съюз.

От финансовата институция, базирана във Франкфуркт, отказаха понататъшни коментари за възможните варианти и срокове българските банки да попаднат под общия европейски надзор.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !