Енергиен експерт: Целта на Путин е да провокира антиевропейски настроения

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2014 в 09:01 15994 19

Илиян Василев

Русия продължава да твърди, че проектът “Южен поток” е предмет на двустранна договореност и отказва да го припознае като проект с европейско значение, коментира пред БНТ енергийният експерт Илиян Василев.

По думите му целта на руския президент Владимир Путин е да провокира антиевропейски настроения. България няма как да бъде идентифицирана като единствената причина, тъй като проектът преминава през много други страни. От тук българското правителство няма какво да прави. Вероятно ще последват коментари колко много пари сме загубили, смята Василев.

Според него истинската причина за спирането на проекта “Южен поток” е огромната финансова тежест, която трябва да понесе “Газпром”, който започва да строи газопровода “Алтай”. Като друга причина Илиян Василев посочи и сривът на рублата с близо 65-70%. Русия ще спечели от спирането на проекта, защото при този срив на рублата и намаляването на приходите от нефт и газ тя трябва да стабилизира бюджета си. Путин има първа задача да се задържи на власт, а без балансиран бюджет това не може да стане, аргументира се Василев. Според него “Южен поток” е бил политически проект, защото приходите му не са доказани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2014 в 17:04

Гацо каза!
Навремето Иван Костов отказа Южен поток с по-малка тръба – кой принуди Костов е отделен въпрос. Но заради отказа на Иван Костов тогава Русия и Турция си изградиха Син поток, и тръбата спокойно си работи – Турция си точи газ от Русия.
Сега БГ пак отказва този път Южен поток с голяма мощност, и срещу отказа на БГ Русия и Турция ще построят още един Син поток с голяма мощност, който ше стигне до Гърция, а нататък... през Македония направо за Сърбия ...
А сИга Сите Бугаре и русофоби и русофили да почват да действат. Най веке тея де плакнете очи все на ЗападЯ, айде, почвайте действието ПОДМИВАНЕ... Че както плакнете очички на ЗападЯ кат пес-помияр край кебапчийница нещастно и безхаберно, Путин одма отсвири бугарете, веч се сговори с паша Ердоган, та пашата да оножда бугарете... А както плакнете очички на Западя, значи сте с дирника към пашата, затуй хващайте ибрика и ЯКО ПОДМИВАНЕ, пашата не прощава за кирлив дирник
А Путин и паша Ердоган сигур са изчисли колко руски и турски живота са затрити за да я има таз нещастна БГ с още по нещастни Рустем Плювню, Боко Банкянски, протестъри и вся остальная сволочь ...
"Rebus sic standibus!" (на турски, използван от българи – това е дереджето).
Гацо каза!

02.12 2014 в 15:09

Не същeствува правна рамка за компeнсации заради спиранeто на проекта за изграждането на газопровода “Южeн поток”. Това заяви на пресконференция Ана Итконен, говорител на Европейската комисия по въпросите на енергетиката.Така тя отговори на въпрос дали България може да очаква да бъде компенсирана заради обявеното от Москва спиране на проекта.

И ся ко праим?

02.12 2014 в 15:02

Да допълня-не познавам И.Василев-отдавна му следя блога и ФБ и изявите в медиите. Уважението ми е искрено, безплатно и спечелено заради почтенноста му...
Та кой на кого смуче е видно дори и за нискоинтелигентният читател

02.12 2014 в 14:58

Малко розово слонче,в нета има бол отговори на тези ти въпроси-ЧЕТИ!

02.12 2014 в 13:06

Ама путко заспала, разбрахме че му го смучеш немит.
Я като си толкоз отворена дай линк на "достиженията" и "трудовете" му на тоя парцал ма. Ша та еба в разпоретината мръсна!
Я ми кажи какви ги е постигал, "постни" му CV-то на тоя да го видим докъде е стигнал. Имал "международни конктакти" с баба гица и оня скрит педераст от труд в Брюксел дето Тошо-бора не можеше да го уволни 6 месеца се криеше с болнични. Ти за други велики "контакти" ще ни светниш ли?
Още малко и Бжежински го е канил на закуска, да му бърка яйца лично.
Ша та еба в разпоретината куха ша та еба!

02.12 2014 в 12:49

Ааа, и да добавя към питанията си към микелето/келемето/ -коя световна медия те е потърсила за мнения, и те е цитирала с името ти,отворко?

02.12 2014 в 12:08

Милите ни политици доста добре се справят и сами с прокарването както на антиевропейски, така и на антируски, антибългарски, антихуманни и всякакви антианти настроения. Пишете и коментирайте за каквото там ви плащат и не се изненадвайте когато се скъса язовирна стена, прелее река и потопи поредното населено място.

02.12 2014 в 11:46

покажи своето СV,моля! Какви квалификации имаш, колко езици знаеш? какво си постигнал,моля? Каква позиция заемаш професионално.Покажи контактите си със световни личности,покажи достиженията и трудовете си.
Дай линк към тях:)))

02.12 2014 в 11:37

Този боклук от кога стана "енергиен експерт"?
Той е експерт по лъжите и демагогиите. Толкова лъжи да пробуташ само в няколко изречения - наистина трябва да е такъв "експерт".

02.12 2014 в 11:32

Гъцо, гнидо нищожна, мизерна,
не моеш стъпи на малкото пръстче ей на тоя мъж: Нито на познания и информираност, нито на високата му класа,нито на връзки и влияние,нито на професионална реализация,нито на нищо.НИЩО!!! Гацо,мизерно,низко,плюещо злоба нищожество с перспективата на тъпото,малоумно добиче от гетото