ЧЕЗ обеща 10% по-ниски сметки

OFFNews 04 ноември 2013 в 15:35 2641 4

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал
Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал

 

През тази зима потребителите може да очакват с над 10 процента по-ниски сметки в сравнение с миналогодишната при еднаква консумация на енергия. Процентът съответства на намалението в цената на електроенергията спрямо миналата зима.

Прогнозата бе изказана на пресконференция на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, което обслужва Югозападна България.

От ръководството на ЧЕЗ уточниха, че индивидуалните сметки за ток зависят и от нивото на личното потребление и мерките за енергийна ефективност.

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал посочи, че клиентите не бива да очакват по-ниски сметки за ток през октомври спрямо летните месеци. Въпреки че намалението в цената на тока влезе в сила през август, традиционно в есенните месеци потреблението се засилва заради захлаждането. Изчисленията на ЧЕЗ  показват, че потреблението на електроенергия през ноември и декември нараства съответно с 28 и 39 процента спрямо септември.

От компанията напомниха на клиентите си, че най-добрата мярка за намаляване на сметките са мерките за енергийна ефективност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!