Quantcast

ЧЕЗ обеща 10% по-ниски сметки

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2013 в 15:35 1951 4

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал
Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал

 

През тази зима потребителите може да очакват с над 10 процента по-ниски сметки в сравнение с миналогодишната при еднаква консумация на енергия. Процентът съответства на намалението в цената на електроенергията спрямо миналата зима.

Прогнозата бе изказана на пресконференция на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, което обслужва Югозападна България.

От ръководството на ЧЕЗ уточниха, че индивидуалните сметки за ток зависят и от нивото на личното потребление и мерките за енергийна ефективност.

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал посочи, че клиентите не бива да очакват по-ниски сметки за ток през октомври спрямо летните месеци. Въпреки че намалението в цената на тока влезе в сила през август, традиционно в есенните месеци потреблението се засилва заради захлаждането. Изчисленията на ЧЕЗ  показват, че потреблението на електроенергия през ноември и декември нараства съответно с 28 и 39 процента спрямо септември.

От компанията напомниха на клиентите си, че най-добрата мярка за намаляване на сметките са мерките за енергийна ефективност. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.11 2013 в 18:49

Първо беше Топлофикация София, които преди пет дни въведоха насилствено (няма не искам!) разсроченото плащане на сметките за парно. Тогава писах: "Да се готви ДКЕВР със зимни цени на електричеството 2 ст/кВтч и летни - 47 ст/кВтч."

Е, не познах съвсем. Правителственият натиск е бил директно към ЧЕЗ.

Целта е ясна: Да се избегнат зимните бунтове на бедните и гладните. В София, разбира се, където правителството и без друго едва се крепи.

Топлофикация Шумен, да речем или Енергопро (Полски Тръмбеш) може да си карат, както досега.

04.11 2013 в 18:44

Ще пишат постове и Събота и Неделя много ясно.

Нали и циганчетата им трябва да ядат. :P

04.11 2013 в 16:51

КУРЕКторе, Поли, Професоре, какво става като пристигнат високите сметки за парно и ток

04.11 2013 в 16:50

затова поставят нови електромери в западна България. Със самата смяна на уреда сметката за ток ми нарасна с 30 на сто въпреки намалението през изминалите месеци Без промяна в потреблението на клиента сметките драстично нарастват