Божков: Борисов изпращаше ежемесечно пиарката си Севделина в офиса ми. Защо?

ДАНС проверява УниКредит Булбанк по твърденията на Божков за теглене на суми в брой

OFFNews 06 юни 2020 в 09:23 11181 11

Севдалина Арнаудова

Васил Божков продължи и тази сутрин атаките към властта чрез фейсбук профила си, като този път кръгът от въвлечени лица стигна до пиара на премиера Севделина Арнаудова.

През последните години Севделина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул.“Московска“ 43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше?, написа хазартният бос.

Г-жа Арнаудова бе потърсена за коментар, но не отговори на запитването ни.

Междувременно, в петък вечерта Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) изпрати съобщение до медиите, че започва проверка в УниКредит Булбанк малко след твърденията на Васил Божков, че през 2018 и 2019 г. е теглил от сметките си неколкократно големи суми пари в брой. 

"Тези пари не са налични в брой. Къде са?", попита хазартният бос от Дубай.

ДАНС съобщава, че на 4 юни Специализираната прокуратура ѝ е възложила изясняване на случая.

На 5 юни 2020 г. директорът на специализирана административна дирекция "Финансово разузнаване" (САД ФР) в ДАНС е издал заповед за проверка на банката относно установяване изпълнението на изискванията на Закона за мерките срещу изпиране на пари за уведомяване на САД ФР при извършване на плащания на суми над 30 хил. лева, както и за съмнения за и/или узнаване за изпиране на пари и/или за наличие на средства с престъпен произход.

"По случая ДАНС не е уведомявана от "УниКредит Булбанк" АД за съмнения при теглене на пари от каса", казват от ДАНС. 

Засега няма публична реакция нито от банката, нито от Арнаудова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

11

yoghurt

06.06 2020 в 13:58

ТИМаджии*

11300

10

yoghurt

06.06 2020 в 13:58

Иммае и нужда от подкрепа на собственото производство, прекратяването на химерите за чуждестранни инвестиции като панацея, а да имаме българи, които самите те да предприемат нещо успешно докрай, и държава, която да им го позволи, да не им пречат мутри и ТИ аджии да изхвърлят журналистите в канализацията. Защо 94та бихме Германия? Защото футболистите ни до един тренираха в чужбина, уви.

11300

9

yoghurt

06.06 2020 в 13:54

Новак, точно това имам пред вид и аз. Но нима английските крале от средновековието не са били своего-рода мафиоти също? Всяка държава започва така. Човек трябва да разсъждава трезво и ако може - да се абстрахира от личната си ситуация, която и да не розова, трябва да вижда ясно какви са му другите възможности. За българина трябва комунизъм за посредствените, които не могат да се оправят без държавата, и демокрация за онези, които могат. Това и имаме в момента. Трябва и морално политиците да са на друго равнище, но както виждаме, нито Корнелия Нинова, нито Мая Манолова, нито Радев, които най-безсрамно използваха вируса да си организират протести, не са по-различни. Те са нещо като дребни опортюнисти. Съжалявам за Радев, който е можеш, но напоследък говори комунистически глупости.

6589

8

stanimir_13

06.06 2020 в 13:44

Лакомо дупе, кръв с*ре.
Който иска много, губи всичко.
Всяко нещо на този свят се заплаща. С пари, с честно име, с живот, със свобода и т.н.

18551

7

Нострадамус

06.06 2020 в 13:22

Откакто е на власт другаря борисоФ наруши всичките Всемирни закони...
И въпреки, че се кръсти постоянно и целува ръцете на свещеници и партиарха, той наруши и Десетте Божии Закони...
И вече е време за Разплата!

11977

6

МБ

06.06 2020 в 12:58

Защо се правят нови обиски на Васил Божков, сещате ли се? Защото вече не търсят артефакти, а уличаващи доказателства за връзките между ББ и Божков. Търсят ги за да ги унищожат и да не могат никога да излязат наяве. Това е още едно доказателство, макар и косвено, за задкулисните им отношения.

20699

5

Новак

06.06 2020 в 11:55

“ В един момент, мутрите станаха по-малко, превърнаха се на бизнесмени, но връзките им с ДС генералите останаха.” А някои станаха партийни лидери, кметове и министър-председатели.

5712

4

tough

06.06 2020 в 11:17

Интересно е как почти всички по-големи банки в България са пред фалит, а тиквоподобните са ни засилили към еврозоната. Ако ни приемат в това състояние, ще гледаме поредния сеир.

11300

3

yoghurt

06.06 2020 в 11:06

Ха стига с тов Божков де, човека пръдне, ние възкликваме. Когато печелиш стотици милиони левове и трябва да внасяш десетки като данъци, очаквате ли въпросният череп да бъде третиран като поредния данакоплатец? А в случая, Божков е от динозаврите на прехода, един от бабаитите, които в началото, заедно с другите мутри се бореха в джунглата на зараждащата се държава, кой овластен от куфарчета и връзки като него, кой от контрабанда и охранителстване, кой директно от убийства и “застраховане”. В един момент, мутрите станаха по-малко, превърнаха се на бизнесмени, но връзките им с ДС генералите останаха. Историята на всяка държава тръгва от даден вид мафия, въпроса е как се развива тя, в случая Божков е един от агентите на руското влияние у нас, а държавата ни се преориентира, и вече остстъците от миналото могат да бъдат изчистени, Но всеки един паразит си заминава с вой.