Quantcast

БНБ отказала 3 пъти среща с акционери, които искали да спасят КТБ от фалит

OFFNews Последна промяна на 16 юли 2014 в 09:30 32116 17

"Три пъти оманските акционери в КТБ са искали среща с ръководството на Българската народна банка. Освен готовност за среща, те са изявили желание да подкрепят банката. До среща не се е стигнало след отказ от централната банка."

Това заяви бившият министър на финансите Стоян Александров, който е и вложител в КТБ.

Въпросните акционери са от Държавния инвестиционен фонд на Оман.

OFFNews изпрати запитване до БНБ във връзка с твърденията на Александров за отказана среща. До момента нямаме отговор на въпросите си от пресцентъра на Българската народна банка.

В студиото на Нова Александров заяви още, че разговарял с главната счетоводителка на КТБ Мария Димова, която е под домашен арест, която му разказала, че за един ден от банката са били изнесени над 90 милиона евро, по-малка сума в левове и долари.

Парите били изнесени на 19 юни, ден преди затварянето на банката от БНБ, не с чували, а в дипломатически куфарчета.

"Парите са на няколко фирми с големи наличности. Те са били във високи копюри. В продължение на няколко часа, няколко лица от различни фирми могат да ги изнесат, без това да направи впечатление”, каза Александров, според когото „фирмите са явно близки до собственика”.

Финансовият експерт сподели информация, според която имало нареждане на Цветан Василев парите да бъдат върнати в банката. Първият синдик, който е бил съгласен с това, е отстранен, а другите синдици са отказали.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.07 2014 в 16:39

Мъкаааа, мъка11:14 16 юли 201412 + 31 - 43
фетишист-ексхибиционист
Голям наивник си – Боко нямало да вземе ни един лев. На Боко схемата е начертана още преди година – да се върне като БГСПАСИТЕЛ... Знаем мутренската схема – разбиват магазинчето, и на другия ден идват мутрите да те застраховат, т.е. “спасяват!”
Написах ЯСНО - ЦЯЛАТА схема КТБ е организирана “тЪпинг пойнт” БАНКОВА ПАНИКА с цел заграбване властта чрез “идване на СПАСИТЕЛИ-мутри-политици!
ПОДРЕТЕ ВСИЧКО И ЩЕ СВЕТНЕ хитряшката схема и ЗА КТБ и ЗА ПИБ!
От една година БГпроблемът е кой да e “БГ-СПАСИТЕЛ”, Навалица-мераци – то Боко, рИформатори, Протестърмрежи, то Барек, то ДПС, БСП-2, то АБВ, то тЪпинг пойнт, навалица-мноооого мерак, чак лигите им текат “БГ-СПАСИТЕЛИ” да стават!


AF10:13 16 юли 201401 + 19 - 39
Г-Н ДОЦЕНТ АЛЕКСАНДРОВ, Случайно да се сещате, че Управсъвета на БНБ, начело с Иван Искров са действали по случая с КТБ по нареждане и в слугуване на новите БГСПАСИТЕЛИ. Сега новите БГ спасители му искат оставката на Искров...
Много е прав К. Тренчев като казва – това е инициирана банкова атака с определена цел. А целта е ясна- да ни спретнат банков ЦИРК, да ни набият в тъпите глави, че БГ трябва да се СПАСЯВА, И ДА ДОЙДАТ бг СПАСИТЕЛИТЕ. Главният кандидат за супер БГ спасител е Б. Банкянски, чак лигите му текат! Знаем мутренската схема – разбиват магазинчето, и на другия ден идват мутрите да те застраховат, т.е. “спасяват!”
Това, че някои от фирмите са изтеглили 90 млн евро от каса на КТБ, и ако тези пари са техни, това КАКВО ПРОМЕНЯ?!?!? Техни си пари, спасяват се, теглят. Каква е разликата между тях и тези на опашките пред входовете..., банкова паника – спасяват се
Г-н доцент, прочетете секретния доклад за КТБ, изфабрикуван от ченгетата, може там да има нещо, което се разминава с реалността... успех


Тва орки-близнаци ли са или тролове, учили в ЮЗУ..???!!??

17.07 2014 в 09:45

На Вива и на "Мъка, та мъка" да кажа простичко. Държавата се управлява от БСП и ДПС. МВР е на БЦП и ДПС. Мнозинството в парламента е тяхно. Да търсите под вола теле. Какво направи МВР за спре медийната атака на Пеевски срещу КТБ? Нищо. Какво направи правителството - повече от нищо изтегли държавни средства от КТБ за да увеличи паниката и натиска. Какво прави сега ДАНС и МВР. Пак нищо. Е хайде сега обяснете на простолюдието къде ви се привидя Боко, Банкянския не знам си какво и т.н. За всяка некадърност комунистическа и невъзможност да свършите една работа като хората ли трябва все някой друг да ви е виновен? Всички други, не и БСП основната котва на българското развите за последните поне 65 години.

16.07 2014 в 19:48

Една от бедите на България е, че напълно липсват добре подготвени икономисти ( на национално равнище), хора, които умеят да анализират, да предлагат решения и да ги отстояват, при това да са почтени и граждански ангажирани. Това ни е ясно още от първия месец под покрива на ВИИ "Карл Маркс" през далечната 197.... г,но напоследък нещата вземат катастрофални измерения. Да се въздържим от имена, но всички ги виждат в Народното събрание, МС, БНБ и т.н. и т.н. Отчайващо е - един преписвал цял живот съветски/руски източници, друг се оженил за дъщерята на професора, трети скъсва железни цървули, за да спечели благоволението на всемогъщите тайни служби....

16.07 2014 в 12:30

Време е да арестуваме правителството, парламента, прокуратурата, сараите, БНБ, КФН, ДАНС, МАНС, ЕСГРАОН и всичката сволоч предателска българоубийствена.
Изгонихте народа от хилядолетната му земя.
Анатема!
ДОГАН В ОКОВИ!!!

16.07 2014 в 12:23

И доколкото прочетох оманците ще ни съдят, щото да обереш народа си - може, обаче да обереш Оман - това е вече голяма грешка.

16.07 2014 в 11:14

фетишист-ексхибиционист
Голям наивник си – Боко нямало да вземе ни един лев. На Боко схемата е начертана още преди година – да се върне като БГСПАСИТЕЛ... Знаем мутренската схема – разбиват магазинчето, и на другия ден идват мутрите да те застраховат, т.е. “спасяват!”
Написах ЯСНО - ЦЯЛАТА схема КТБ е организирана “тЪпинг пойнт” БАНКОВА ПАНИКА с цел заграбване властта чрез “идване на СПАСИТЕЛИ-мутри-политици!
ПОДРЕТЕ ВСИЧКО И ЩЕ СВЕТНЕ хитряшката схема и ЗА КТБ и ЗА ПИБ!
От една година БГпроблемът е кой да e “БГ-СПАСИТЕЛ”, Навалица-мераци – то Боко, рИформатори, Протестърмрежи, то Барек, то ДПС, БСП-2, то АБВ, то тЪпинг пойнт, навалица-мноооого мерак, чак лигите им текат “БГ-СПАСИТЕЛИ” да стават!

16.07 2014 в 11:13

Разбрахте ли какво искаха да направят със закона да не се говори за банките - да не всяваш дестабилизация и паника?
Закон за защита на държавата!

16.07 2014 в 11:10

Хора, не бъдете наивни. Не мислете, че Делян ще върне милиардите откраднати от КТБ, нито пък мислете,че бате ви Бойко ще каже нещо против Пеевски като се върне триумфално на Дондуков... И очквайте съвсем скоро заглавие на първа и фолио в "Телеграф" - "Бойко вкара за тигрите, феновете в екстаз"... тоя филм сме го гледали вече...

16.07 2014 в 10:56

Направо е страшно как червените гниди са плъзнали по абсолютно всяка важна институция. БНБ работи за мафията, Цацаратурата работи за мафията, Съдът работи за мафията....

16.07 2014 в 10:49

@AF - И затова Искров ще става депутат от ДПС. Или си идиот или ти плащат да пишеш глупости. Кой набързо си изтегли влоговете от КТБ - не бяха ли Доган, Пеевски? Да не би Борисов да ги е предупредил? Чии са кухите фирми с кредити без обезпечение? Кой е наредил да се изтеглят 320 млн непосредствено преди кризата - Драго Стойнев ли беше? Защо БНБ не дава никаква информация за всичко около КТБ, като се почне от отказа за ликвидно подпомагане и се стигне до отказа да се предложи на акционерите да подкрепят банката. Кой има сметка от несъстоятелност на КТБ, за да му изчезнат кредитите? Ако можеш да мислиш, мисли, а не пиши прототии. Освен ако си трол на хонорар.