Български фирми търсят партньори в Казахстан

OFFNews 31 август 2015 в 15:56 3812 1

24 български компании отиват на търговски мисии в град Алмати, Казахстан от 1 до 6 септември 2015 г.

Фирмите са от секторите строителство, строителни материали, производство на мебели и интериорен дизайн.

В рамките на търговските мисии ще бъде организиран Българо-казахстански бизнес форум с провеждане на b2b срещи. Форумът ще се проведе на 3 септември от 9:00 ч. в хотел "Казахстан", гр. Алмати. Събитието се организира от ИАНМСП, СТИВ Астана, Посолството на България в Казахстан и от Въшнотърговската палата на Казахстан (дъщерна организация на Националната палата на предприемачите на Казахстан).

Мисиите са по проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013.

Очаква се на форума да има представители и на Казахстанската строителна асоциация.

На 4 септември ще се проведе среща с Казахстанската асоциация на хотелиерите и ресторантите.

Освен това в програмата е предвидено и посещение на международната специализирана изложбата KazBuild 2015, както и колективно посещение на хипермаркет - комплекс Армада, в рамките на което посещение българските-фирми участници ще имат възможност да осъществят полево маркетингово проучване на цените на мебели и строителни материали в Казахстан.

Международната специализирана изложба KAZBUILD 2014 е най-големият специализиран бизнес форум в региона на Централна Азия за секторите строителство и строителни материали. По официални данни на предишното издание на изложбата, в нея участие са взели над 360 изложителя от над 27 страни, а изложбата е била посетена от над 15 000 души. Очакванията за тази година са дори още по-големи.

От строителния сектор в делегацията участват: ТЕХНОСТРОЙ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД, СИРОКО ООД, ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ ООД, ПАСАТ БЪЛГАРИЯ АД, ПРОГРЕССТРОЙ-45 ООД, НЕКТОН 2 ООД, ПЪТИНВЕСТ-ИНЖЕНЕРИНГ АД, МАЗАЛАТ ЕООД, СИГРОТЕХ СИСТЕМС ЕООД, ДЖОДИ ТРЕЙД ООД, ХИДРОСТРОЙ ООД, ПРОЕКТ-СТРОЙ ЕООД.

От мебелната индустрия са БЛАГОЙ АНГЕЛОВ – КОЛОРАДО ЕТ, ВАЛДИ 2000 ООД, ВАЛИНОР ООД, ВИДЕНОВ ГРУП ООД, ГЕНОМАКС ООД, ДИПОЛ ЕООД, МЕБЕЛИ ИВВЕКС ООД, МИМ БЪЛГАРИЯ АД, МИПА ООД, ТОТАЛ-М ООД, СИЯНА МЕБЕЛ ООД, ХЕГРА Д ЕООД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови