Атанас Атанасов: Милионите от "Белене" се пренасочват към клана Станишеви

Владимир Йончев 20 септември 2013 в 18:09 8925 16

Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС
Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС

 

Бившият шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов даде един от първите коментари във връзка с акцията на ДАНС по претърсванията на офиси и очакваните арести в енергетиката.

Обяснението на зам.-председателя на ДСБ и доскорошен депутат е, че акцията е възобновяване на корупционния проект "Белене" и пренасочване на комисионните по него към черната каса на клана Станишеви.

Коментарът си Атанасов публикува в личния си профил във Фейсбук:

Прокуратурата и ДАНС претърсват офисите на "Риск инженеринг". Това е новината на деня. Иначе става въпрос за многоцелево активно мероприятие базирано на достоверна информация. От една страна се удря СПОНСОРА на вътрешнопартийната опозиция в БСП в лицето на Първанов, Овчаров и техните хора. От друга страна Борисов и някои от министрите му ще ходят на разпит в прокуратурата заради РАЗДЕЛЕНИ милиони с Богомил М. Но основната цел е - след възобновяване на корупционния проект АЕЦ "Белене" да се ПРЕНАСОЧАТ комисионните към черната каса на клана Станишеви!

По-рано през деня ДАНС влезе в офисите на няколко фирми, свързани с енергетиката. Тръгна слух, че енергийният бос Богомил Манчев е арестуван. От "Риск инжинеринг" опровергаха информацията и заявиха, че шефът им е в чужбина.

Прокуратурата излезе с неясно съобщение, че се очакват арести, но не веднага, а в хода на проверките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!