Три от грациите ни ще участват на Европейското в Баку

OFFNews Последна промяна на 18 април 2019 в 11:44 1658 0

Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн ще представляват страната ни на Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан. Състезанието ще се проведе от 16 до 19 май.

След публикуването на официалните списъци с участничките става ясно, че Невяна Владинова ще вземе участие само на обръч и бухалки, а Калейн и Тасева ще играят по три уреда.

Боряна Калейн е заявена за обръч, топка и лента, а Катрин Тасева за топка, бухалки и лента. По програма грациите ни трябва да представят 8 съчетания (по две на всеки уред). Освен тях, участие ще вземе и ансамбъла при девойките.

Тази година шампионатът на Стария континент включва отборна надпревара, но не и многобой при жените индивидуално.

Ансамбълът при девойките ще изпълява също две съчетания - с пет обръча и с пет ленти.

Общо 81 състезателки са заявили участие, както и 116 грации при девойките от 35 страни.

Сред имената, които личат са сестрите Дина и Арина Аверини, както и Александра Солдатова, която преди спечели многобоя на Световната купа в София. Към тях се присъединяват ще Екатерина Галкина, Анастасия Салос и Алина Харнаско от Беларус. Израелският отбор ще бъде представен от Линой Ашрам и Никол Зеликман, а италианките на Европейското ще бъдат Александра Аджурджукулезе и Милена Балдазари.

Украйна ще изпрати Влада Николченко, Кристина Похранична и Виктория Онприенко. Зохра Агамирова и Вероника Гудис пък ще бъдат надеждата на Азербайджан за добро представяне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови