Раева за 'Шоколада само го миришем': Гимнастичките ни са пълнолетни, Стоичков също участва в подобна реклама

OFFNews 23 март 2018 в 15:09 14423 0

Снимка Facebook: Iliana Raeva

Председателят на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отговори на депутатката Теодора Халачева, която по-рано днес от трибуната на Народното събрание коментира станалата популярна реклама с "шоколада само го миришем".

Народната представителка от БСП е засегнала темата по повод риска от рекламни послания, насърчаващи подрастващите да участват в хазартни игри. Илиана Раева публикува коментар в профила си във Фейсбук, в който тя потвърди, че всички момичета от въпросната реклама са в пълнолетна възраст.

Ето какво написа председателят на българската федерация по художествена гимнастика:

"Госпожо Халачева,

Защо си позволявате да говорите откровени НЕистини и да задавате въпроси, чиито отговори са ясни за всички, които решиха да атакуват нееднократно БФХГ?! Защо, след като изпратихме нашите отговори, че състезателките от националния ни отбор, участвали в рекламата са пълнолетни и сме спазили абсолютно ЗАКОНА!, Вие продължавате да внушавате точно обратното?! Кой Ви позволява, след като сте НЕИНФОРМИРАНА да петните репутацията на НАЙ-УСПЕШНИЯ СПОРТ на България последните години?! Сезирахте ли компетентните органи за участието на Христо Стоичков в подобна реклама?! Не, разбира се, защото всичко е в рамките на Закона! Дали някой е сезирал и компетентните институции и за участието на Борис Бекер в подобна реклама (попитайте вещи, кой е Борис Бекер, защото е твърде вероятно да не знаете кой е той)?! Не, разбира се!

Това, че гимнастичките сме много младолики благодарение на прекрасния ни спорт не Ви дава никакво право да сте неосведомена за възрастта ни, когато сте решила да ни атакувате в тази връзка! А ако сте осведомена, както предполагам, и отправяте умишлено въпроси целящи да злепоставят НАЙ-УСПЕШНИЯ СПОРТ в България, седмица преди най-големия форум - Световната купа в София, би трябвало да се извинете!

Бих Ви препоръчала, вместо да се опитвате да омаскарявате националния отбор по художествена гимнастика абсолютно неоснователно, да бяхте попитали, какво правят разни партии и институции за спасяването на живота на премръзналите щъркели, например! И други неща бих препоръчала да правите, г-жо Халачева, но ми е много работата покрай организацията на Световната купа, та нямам време. Но ще си позволя още една препоръка: Купете си билети за състезанието ни и елате да подкрепите ансамбъла ни, Катрин и Боряна (ако не знаете кои са, попитайте приятел!), да ги видите отблизо, да им се порадвате, та да внимавате друг път като се изказвате неосведомена.

Засрамете се и се спрете! Не говорете НЕистини!

Нито едно от момичетата участвали в рекламата не е непълнолетно! Я ни оставете и свършете нещо полезно за хората!
Ефектът от рекламата, който коментирате би повлиял на децата единствено да намалят употребата на шоколад, който не е толкова полезен (в големи количества) и биха започнали само да го миришат!

P.s С усмивка прочетох няколко нескопосани коментара срещу мен и момичетата за рекламата от знайни и незнайни. Забавлявах се как се пънат да омаскарят националния отбор и мен, без да имат понятие, че всичките са пълнолетни и не сме нарушили Закона.
Но когато депутат си позволява да говори публично неверни неща.... е, ще отделя време да изразя потреса си от безотговорността и некомпетентността му".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови