Прекрасна Катрин Тасева пребори съдийските брадви и грабна бронз в Бърно

OFFNews Последна промяна на 08 юни 2019 в 22:40 3494 0

Снимка Instagram: taseva.k

Грацията ни Катрин Тасева извоюва бронзов медал в многобоя на турнира от веригата Гран При по художествена гимнастика в чешкия град Бърно.

Българката натрупа сбор от 80.650 точки и остана след Дария Трубникова (83.750) и Арина Аверина (82.800). Невяна Владинова е на четвърто място в класирането със сбор от 78.300 точки, докато третата българка Боряна Калейн е пета със сбор от 77.950 точки.

Според "beautyinsport.com" грациите ни са били ощетени значително. Още след второто изиграване на Калейн е станало ясно, че тя няма да бъде допусната да спечели, а е имала реален шанс за това след лошите резултати на рускините. При Тасева и Владинова също е имало сериозно занижени оценки.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира съдийската брадва по оценката на Калейн по следния начин: 

"Ето я топката на Боряна Калейн! Анализът е направен. Оценката е ясна. Тя е под 22,000! Но не е 20,500! Уважаеми дами, отново от Америка??? И този път от Беларус, имате цялото време на света да гледате и да броите D 3-4 на Боряна!

Не знам какъв точно е проблемът на Америка с българските гимнастички,но никак не е хубаво това, което се случва с оценките на много добре изиграни съчетания от българките. Първо беше с ансамбъла ни в Баку, сега с Боряна в Бърно... На този уред Русия са били без съдия. Надявам се американската съдийка да има очи, да гледа добре", споделя Раева.

Утре Тасева ще играе във всичките четири финала на отделните уреди, като влиза с най-висока оценка на бухалки, шеста оценка на обръч, трета на топка и пета на лента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови