Огромен интерес към предстоящата Световна купа по художествена гимнастика в София

OFFNews 01 април 2019 в 14:31 2033 0

Снимка Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница

Грации от 29 страни ще пристигнат в България за Световната купа по художествена гимнастика в София, която ще се проведе от 12 до 14 април. Това съобщи генералният секретар на БФХГ и заместник-председател на организационния комитет на СК в София Росина Атанасова.

Надпреварата и тази година е една от четирите Световни купи, които са квалификация за олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Интересът към състезанието в София е огромен. Световният елит пристига в България, за да направи генерална репетиция за шампионата на планетата, който ще се проведе от 16 до 22 септември в Баку (Азербайджан) и е квалификация за Игрите догодина в индивидуалната надпревара.

В състезанието пред родна публика България ще бъде представена от Невяна Владинова и Катрин Тасева.
Русия пък идва със звездите си Арина Аверина и Александра Солдатова, която миналата година спечели приза Кралица на Световната купа в София.

"Много сериозна конкуренция има. Това е изключителна година за националния отбор индивидуално, който ще се бори за две квоти за Токио 2020. Всички конкуренти на ансамбъла също са тук с изключение на Испания и Азербайджан", каза Атанасова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови