Нов сезон и нови амбиции за грациите ни, ето какво им предстои

Василена Иванова 15 февруари 2019 в 16:09 2036 0

Стартът на състезателния сезон в художествената гимнастика дойде с първия официален турнир за годината – Гран При на Москва.

В руската столица страната ни ще бъде представена от Невяна Владинова, която за пръв път ще покаже новите си композиции пред международните съдии. С нея заминава и Татяна Воложанина, която ще играе в съпътстващ турнир в руската столица.

В интервю пред bTV Владинова посочи, че композициите й ще бъдат следени много изкъсо, от което ще се разбере кой докъде може да стигне през новия сезон. "Надявам се да се харесат, да видят и оценят сложността им, защото те са наистина сложни", коментира Невяна и добавя, че има новости, които до този момент не е играла като стил и композиции.

Главният мениджър на националния отбор Бранимира Маркова каза, че Невяна има достатъчно опит, а Татяна тепърва започва да се налага като един много добър състезател и се надява на доброто им представяне.

Разбира се, целта пред грациите ни е от първия старт да бъде на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Гран При на Москва започва на 16 февруари. В тази надпревара България ще има представители само в индивидуалното.

Ансамбълът ни ще пропусне Гран при на Москва, а първото им състезание за новия сезон ще бъде Световната купа в Пезаро (Италия) 5-7 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови