Илиана Раева: Толкова съсипана и слаба не съм се чувствала никога

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2019 в 00:48 16397 2

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева отправи тежки думи по адрес на съдийството след завръщането от световното първенство в Баку (Азербайджан). Там българският ансамбъл спечели бронз в многобоя и сребро за съчетанието си с пет топки. Раева не спести суперлативите си за грациите, но изрази дълбокото си разочарованиет от съдийството на шампионата. Раева заяви, че е омерзена и афектирана, но вярва, че проблемът ще се реши и отборът ни ще получи това, което заслужава.

"Мисля, че трябва да сме успешни в очите на всички. Безкрайно горда съм с всичките ни състезателки, треньори и силата и класата, която показа България. Но съм омерзена до дъното на душата си от това състезание. Не искам да коментирам, не искам да говоря, защото първо съм наистина страшно уморена, второ съм страшно афектирана. Усещането, което изцяло чувствам в момента е много страшно. Два пъти в живота си съм се чувствала омерзена, сега е вторият.

Единственото, което мога да кажа е, че познавам цялата история на художествената гимнастика. Такъв отбор не е имало в света. Такава гимнастика никой не е играл в света. Така не се е състезавал никой в света. Четири състезания по четири изигравания - 16 цели съчетания не само без грешка, а с абсолютно всичко, което изисква правилникът", заяви председателят на БФХГ.

"Няма човек, който да не е възмутен. Случваха се много неща. Няма как да ги говоря, не мога да ги говоря. Не само ние сме в това състояние. Много са държавите, които са почти в шок от тази ситуация, от нещата, които се случват. Мен лично ме интересува българският отбор - аз съм председател на тази федерация и трябва да си защитя труда на треньорите и състезателите. Вярвам, че този проблем ще бъде решен. Вярвам, че този отбор ще получи това, което заслужава".

"Невероятна игра на Боряна Калейн. И там имаше безумия с нейните оценки. Възкръсване на Катрин Тасева за многобоя, спечелени две квоти. Една изключително силна България! Трябва да ги обичаме и подкрепяме тези деца, треньорите си, да ги пазим, да ги съхраняваме и да продължаваме по същия начин. Това е пътят! Няма лесно, такъв ни е спортът..."

"Аз съм толкова съсипана и слаба колкото не съм била никога в живота си. Ще правя каквото трябва да прави един президент на една от най-силните федерации в света - топ 3, пък дали ще успея само един Бог знае", завърши Раева, цитирана от bTV.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22092

2

Стефан

25.09 2019 в 05:56

Бе, виж, е...нето е въпрос на привличане. С тая жена, например, не сме в един интерес на тая тема. Но че там стават повече мръсотии отколкото красоти - нямам съмнение. Та и вярвам.
Нищо не разбирам от това, и даже не ми харесва да гледам осакатени деца, аз изобщо не харесвам, и не умея никаква педиатрия, еле па травматична.
Тя видимо е права.

2900

1

Старши

24.09 2019 в 21:02

Боклук, всеки път една и съща приказка ,ние сме безгрешни ама съдиите ....................................................Патка смотана ,ти си за е..не.