Грацията Катрин Тасева номинирана за "Жена на годината" на "Grazia"

OFFNews 12 ноември 2018 в 14:14 4091 0

Гимнастичката Катрин Тасева е сред номинираните за „Жена на годината“ в категория „Спорт“ в 13-ото издание на конкурса, организиран от списание „Grazia“.

От изданието уточняват, че номинациите в категориите са базирани на адекватността на дамите и заслугите им към обществения живот през последната година. „Те са страшно талантливи и отдадени на спорта дами. Те са достатъчно смели и амбициозни, за да преследват все по-високи върхове в своята кариера“, аргументират избора си от "Грация".

Редом до номинацията на Катрин Тасева стоят и имената на лекоатлетките Мирела Демирева, Александра Начева и Даниела Тодорова.

Катрин Тасева е на 21 години, родена е в Самоков, но израства в Пловдив, където започва да се занимава с художествена гимнастика в СК „Тракия“.

В свое интервю за брошурата на столичен търговски център Катрин казва, че с времето страстта й към гимнастиката става по-голяма и започва да изисква повече от себе си.

Катрин разказва, че спортът й е дал много, но също е отнел много моменти в личен план. Тя казва, че неуспехите я тласкат много по-напред, отколкото победите, затова взима поуки от всеки един момент. Именно любовта към спорта, препълнените зали и жаждата за победа я мотивират да тренира усърдно всеки ден и да достига до най-високите стъпала.

Най-големият идол на Катрин е руската олимпийска шампионка Алина Кабаева. Тя разказва, че до ден днешен има над 250 медала, но тези, които е спечелила пред родна публика, са най-ценните за нея.

В края на своето интервю Катрин Тасева добавя, че подкрепата на публиката и хората, които обичат и уважат златните момичета, единствено я стимулират. „Безкрайно съм щастлива и благодаря от сърце на всички!“, завършва тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови