Бранимира Маркова: Не знам какво ще реши Боряна Калейн и дали ще се състезава

OFFNews 31 март 2023 в 12:53 3682 0

Бранимира Маркова

Снимка БФХГ

Бранимира Маркова

„Боряна се чувства по-добре, за момента. Трябва да се говори с нея и все още не знам какво решение ще вземе. След първото си състезание в Тарту тя прекъсна тренировките си. Това, което според мен ѝ липсва, е постоянство, за да може да запази спортната си форма. За момента състезанията са ни едно след друго и ако тя реши да продължи, ще трябва да тренира много усилено, за да може да се справи."

Това коментира пред БНР мениджърът на националния ни отбор по художествена гимнастика Бранимира Маркова преди старта на световната купа в София.

Дни преди началото на състезанието Боряна Калейн реши да не участва в състезанието заради здравословно неразположение. На нейно място ще се състезава Ева Брезалиева. Участие по план ще вземе и Стилияна Николова.

„Заради оттеглянето на Боряна се наложиха някои промени. В първоначалните ни планове беше заложено Боряна да вземе участие както тук, така и на другите световни купи. Сега давам равен шанс на всички, защото в Ташкент планирам да участват Татяна Воложанина и Магдалина Миневска, в Баку - Ева Брезалиева и Стилияна Николова", коментира още Маркова.

Потокът на Стилияна Николова и Ева Брезалиева стартира днес в 13.20 часа. Ансамбълът ни е в поток А, който започва непосредствено след церемонията по официалното откриване на турнира в 18.20 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови