Боряна Калейн спечели злато на топка и бронз на обръч на Европейското първенство в Тел Авив

OFFNews Последна промяна на 19 юни 2022 в 11:36 941 0

Художествена гимнастика

Снимка БФХГ

Художествена гимнастика

Водещата ни индивидуална гимнастичка Боряна Калейн спечели титлата на топка и бронзов медал на финала на обръч на Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел).

Българката представи изключително силно съчетанието си с топка и с 35.350 точки взе златото. За нея това е трети медал от шампионата след среброто в многобоя и бронза на обръч.

Втора е София Рафаели от Италия с 34.250 точки, след като допусна грешка, а трета на топка се нареди Дария Варфоломеев (Германия) с 33.750 точки.

Стилияна Николова остана четвърта, въпреки че показа отлична топка и беше оценена първоначално с 33.300 точки. Треньорският щаб подаде контестация, която беше уважена и оценката повишена на 33.700 точки, с което тя изпревари германката Маргарита Колосов. Николова остана на 5 стотни от третото място.

На обръч Калейн изигра силно композицията си и получи оценка от 33.900 точки. От българския щаб веднага подадоха контестация, но тя беше отхвърлена от съдиите.

Втората българка Стилияна Николова допусна грешка и се нареди осма с 30.500 точки.

Европейска шампионка на уреда стана италианката София Рафаели с 36.000 точки, а втора е победителката в многобоя от вчера Дария Атаманов (Израел) с 34.900 точки.

По-късно са финалите на бухалки и на лента отново с участието на Калейн и Николова. Ансамблите започват в 13.00 часа.

България вече има осем отличия от шампионата - три златни, два сребърни и три бронзови.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови