Ара Маликян посети ансамбъла ни по художествена гимнастика

OFFNews 01 ноември 2018 в 19:10 3144 0

Снимка Българска федерация художествена гимнастика

Прочутият арменски цигулар от ливански произход Ара Маликян гостува днес на националния отбор по художествена гимнастика в столичната зала "Фестивална".

Музикантът е любим е на различни поколения меломани по света. Неговата цигулка, създадена в Модена, и пропътувала пътя до Ливан, за да попадне в ръцете на малкия тогава Ара, вдъхновява 25-ия му албум. „Невероятната история на една цигулка“ е емоционален и личен музикален разказ, вдъхновен от необятния свят на Паганини, който ще поведе публиката из музикалните епохи и жанрове от класиката до рок и поп музиката.

Особено очарован от факта, че българските гимнастички от националния отбор Петя Борисова и Вая Драганова играят по съчетания по негова музика, Ара Маликян пожела да се запознае на живо с момичетата от националния ни отбор.

Полетът му имаше закъснение и той пристигна няколко часа преди уговорената среща,но въпреки умората и без никаква почивка след пътуването, Ара Маликян спази обещанието си и дойде в уречения час в залата.

Петя Борисова и Вая Драганова му показаха съчетанията, които играят по негови изпълнения и той остана видимо трогнат и много впечатлен от видяното.

Ара Маликян обеща, че ще направи всичко възможно да гледа и подкрепя българските гимнастички на живо. Всички момичета от националния отбор го изненадаха с много мил подарък - с топка за художествена гимнастика с автографи от всички състезателки и треньори от отбора, а две малки дечица му бяха нарисували специални рисунки, с които той не се раздели през целия ден.

Тази вечер в зала 1 на Национален дворец на културата - НДК всички момичета от националния отбор и техните треньори ще бъдат на концерта на Ара Маликян и нямат търпение да се насладят на виртуозните му изпълнения, да го гледат и подкрепят на живо в София.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада