Ансамбълът ни завърши със злато на Световната купа в Казан

OFFNews 01 септември 2019 в 15:43 4757 0

Ансамбълът на България завърши по отличен начин участието си на Световната купа по художествена гимнастика в Казан. Две седмици преди Световното първенство в Баку българките спечелиха златото във финала с три обръча и два чифта бухалки.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова играха с настроение и допуснаха съвсем леки неточности, като заслужиха златото с оценка от 28.100 точки.

Това е трети медал за възпитаничките на Весела Димитрова от този форум, след като вчера спечелиха сребро в многобоя и по-рано днес се наредиха втори във финала на пет топки.

Най-големият конкурент на нашите момичета - ансамбълът на Русия, имаше изпускане и се нареди на второто място с 27.150 точки. Трети е отборът на Израел с 26.750 точки

Боряна Калейн пък спечели бронзов медал, а ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели още един сребърен медал на Световната купа по художествена гимнастика в Казан.

Калейн, която вчера остана четвърта в многобоя, изигра без грешки своето съчетание и получи оценка от 21.950 точки. Златния и сребърния медал отново отидоха в ръцете на руските сестри Аверини. Първото място извоюва Дина Аверина с 23.450 точик, а Арина Аверина се поздрави със среброто с 23.400 точки.

Катрин Тасева остана пета във финала на топка с 20.00 точки.

Във финала на обръч Калейн завърши четвърта с 20.800, колкото заслужи и третата Алина Харнаско, но състезателката от Беларус получи по-висока оценка за изпълнение и затова изпревари българката. Победителка стана Арина Аверина с 23.200, пред Дина Аверина с 22.750, а Тасева отново завърши пета с 20.650.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови