Феновете на Черно море: Чувстваме се излъгани от министъра

OFFNews 09 май 2017 в 13:48 1763 0

Привържениците на Черно море с излязоха с декларация по повод ремонта на клубния стадион "Тича" във Варна. Според феновете, подобренията на съоръжението няма да завършат до 15 юли. Това означава, че и през другия сезон отборът ще продължи да играе домакинските си мачове в Каварна.

Ето какво пише в изявлението на "Националния фенклуб на Черно море": 

"Ние, феновете на Черно море, се чувстваме излъгани от спортния министър г-н Красен Кралев. Той е от Варна, но излиза, че не прави нищо за града. Първо обеща, че ремонтът на "Тича" ще завърши до 18 февруари и ние ще се завърнем в своя дом напролет, но това не се случи.

Бяхме на стадиона, водихме разговори и видяхме какво се прави. Всичко това ни дава основание да смятаме, че "Тича" няма да е готов и до 15 юли, което означава, че тимът ни ще продължи да домакинства в Каварна и през другото първенство.

Коренно различно е положението при Дунав и Локомотив (Горна Оряховица), които също получиха държавни субсидии за реновирането на стадионите си.

Те не бяха играли в "А" група повече от 20 години, но ремонтът на съоръженията им приключи в срок и играят у дома. Докато Черно море, който е с далеч по-големи успехи и традиции в родния футбол, продължава да домакинства извън Варна".

Едва ли Кралев ще тръгне да лъже точно Черно море. Припомняме, той беше президент на варненския клуб в началото на века.

Спортният министър реагира светкавично. Красен Кралев лично е позвънил на Иван Михайлов, шеф на фенклуба. Последният разкри пред Sportal.bg какво са си говорили:

"Г-н Кралев ми се обади и увери, че ремонтът на нашия стадион ще приключи в срок и през новия сезон ще се завърнем у дома. Той ми каза, че парите за реновирането са били спрени заради служебното правителство.

Днес е първият му работен ден като спортен министър в новия кабинет, а още утре той ще има среща с подизпълнителя за ремонтните дейности на "Тича". Ние, феновете на Черно море, вярваме на думата на г-н Кралев и се надяваме този път всичко да бъде наред".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови