Терористът от Утрехт е от турски произход, засега жертвите на атентата са 3

OFFNews 18 март 2019 в 16:30 8696 0

Заподозреният за атентата в холандския град Утрехт по-рано днес е 37-годишен мъж от турски произход на име Гьокман Танъш, съобщи холандската полиция. Засега жертвите на атентата са три, а 9 други са ранени.

Стрелецът открил огън в 10:45 ч. местно време в трамвай близо до центъра на града.

Стрелецът избягал в червено Рено Клио веднага след това, като колата е намерена изоставена по-късно. Заподозреният още е на свобода и служителите на реда съветват местните да останат по домовете си докато издирването продължава. Има подозрения, че Танъш не е действал сам. 

Полицията на Утрехт публикува снимка на родения в Турция Гьокмен Танъш, 37, който е бил заснет от камери в трамвая само 4 минути преди атаката тази сутрин, и помоли жителите на града да се оглеждат за него. 

Към момента тежковъоръжени полицаи са се събрали пред апартамент на около 200 метра от мястото на инцидента, в който се предполага, че се укрива стрелецът. В града е обявено най-високото ниво на заплаха.

Холандският министър-председател Марк Руте заяви, че е много обезпокоен от случилото се, и отмени ангажиментите си за тази седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови