Планът на Станишев за младежта в Европа получи подкрепата на левите лидери

OFFNews 25 януари 2016 в 11:39 2318 0

Президиумът на ПЕС единодушно подкрепи идеята на Сергей Станишев за започване на работа по Европейски план за младежта.

Целта на младежкия план „Маршал“ е да гарантира образование, работа, добри условия за децата и развитие на културата за младите в цяла Европа.

„Не можем да говорим за еврооптимизъм и доверие в Европа, ако безработицата сред младите хора остава на тези високи нива –двойно по-висока, отколкото е средната безработица. ЕС е в тежка тежка демографска криза, и ако това не се промени перспективите пред Европа са твърде мрачни.“, заяви Станишев.

След като Президиумът на ПЕС подкрепи идеята, в партиите-членки на ПЕС започва работа по детайлизиране на проекта.

Представители на Швеция, Италия, Великобритания изказаха своята публична подкрепа за Плана. Филип Кордери – бивш генерален секретар на ПЕС и настоящ член на Президиума на партията заяви: „във Франция ние ще направим всичко в подкрепа на идеята, дори бихме предложили тя да се разшири повече в посока на утвърждаване на ценностите на демокрацията.“

Колъм Истууд, новият лидер на социалдемократите в Северна Ирландия, който е на 32 години, изрази надежда, че Планът на Станишев ще запази европейския проект и ще помогне на младите да чувстват Европа като свой дом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови