Британският посланик: ЕС е обречен, ако не се справи с текущите предизвикателства

Александър Новков Последна промяна на 09 февруари 2016 в 20:05 4022 4

Снимка OFFNews

Европейският съюз е обречен, ако не се справи с текущите предизвикателства, заяви британският посланик Ема Хопкинс на днешната дискусия „Бъдещето на Великобритания в ЕС". 

"Европейските граждани не са се чувствали толкова несигурни от Студената война насам. На изток руската агресия заплашва източните членки, на юг ситуацията в Либия и Сирия подбужда общите страхове. В рамките на континента икономическа стагнация, безработица, бързо застаряващо население и широка липса на заинтересованост от страна на гласоподавателите създават допълнителни притеснения у хората", каза Хопкинс.

Тези проблеми правят политиката все по-малко предвидима, категорична беше тя.

Хопкинс обобщи 4 неща, за които Великобритания настоява: Европа да бъде по-конкурентоспособна, справедливост спрямо страните, които не са в Еврозоната, завръщане към демократичните ценности в ЕС, с по-голяма власт на националните парламенти, както и Великобритания да стане по-малко привлекателна за мигранти.

На дискусията министърът на външните работи на България Даниел Митов подчерта, че страната ни няма да подкрепи решение, което би довело до дискриминация на граждани от Европейския съюз - въз основа на националното им гражданство, или да засегне консумирането на единния пазар и конкурентоспособността на европейската икономика.

България няма да подкрепи вариант, при който се увеличава финансовата тежест към националния бюджет при изплащане на надбавки на българи във Великобритания.

"Мнението на британските граждани е важно, но не само за тях, а за цялата общност. ЕС и Великобритания са изправени пред въпроси, които трябва да доведат до запазването на ЕС, неговата ефективност и влияние. Имам увереност в британското чувство за реализъм, което ще потвърди мястото на Великобритания в ЕС", допълни Митов.

Повод за изказването му са исканията на Великобритания за въвеждането на механизъм за временно спиране на социалните помощи за работници от други страни в съюза. Великобритания оправдава мярката, която някои страни смятат за дискриминационна, с изнемогването на социалната й система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.02 2016 в 10:23

Не искали да дават помощи на живущите във Великобритания българи, макар да са работили, защото социалната им система изнемогвала. Обаче няма никакъв проблем да се дават помощи на ислямската дива сган, която поколения наред няма нито една секунда трудов стаж. Направо живи да ги оплачеш. Давам им безплатен съвет - всички неработещи мюсюлмани да бъдат върнати незабавно там, откъдето са дошли те, или техните родители и родителите на техните родители.

10.02 2016 в 05:35


Брей, тоз умен кат пиян бакшиш. Значи, ако днеска умреш - утре няма да си жив, така ли?
Тц-тц, ква била работата. Сам нямаше да се сетя. Сложна работа е това голямата политика ...

09.02 2016 в 22:58

Нищо хубаво от както сме в ЕС Дрехи втора употреба,коли също,Бракувана бяла техника, хранителни стоки с изтекъл срок за годност и пр Американски бази,Продажни политици,Без журналисти а само добре платени пропагандатори отчужди фондации Не само европейците ни мислят за аборигени, а инашит управляващи _ пребиват те на улицата и те убеждават,чеси умрял от сърдечна недостатъчност,няма село в страната което не е плячкосано,но ако се защитиш ще съдят теб,а не крадеца

09.02 2016 в 20:56

Еврогейският проект се провали още когато се разбра, че НЯМА ДА ИМА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА, а само "Европа на 108 скорости". Богатите западноеврогейски страни показаха един ГОЛЯМ СРЕДЕН ПРЪСТ на новоприетите източноевропейци, и ги оставиха далеч назад, като един вид БЕДНИ РОДНИНИ.

Западняците ни набутаха само своите ВИСОКИ ЦЕНИ, но не ни помогнаха с нищо да достигнем техните ВИСОКИ ДОХОДИ. В допълнение на това, повтарят монотонно като развален грамофон заклинанията от ФАЩ: "...руската агресия заплашва източните членки, на юг ситуацията в Либия и Сирия..." и т.н. ГЬОБЕЛСОВА ПРОПАГАНДА. Никаква "руска агресия" не заплашва НИКОГО, а кризата в Либия и Сирия я предизвикаха самите ПЕДЕРОАТЛАНТИ. Лъжа след лъжа и зомбиране на хората с лъжливи тези.

Имах надеждата, че новият посланник на Великобритания ще се въздържа от подобна скудодумна риторика, предназначена за НИСКО ИНТЕЛИГЕНТНИ СЪЩЕСТВА, но уви. Оказа се, че отровитяните са поставени под ограничена автономия от страна на Четвъртия хилядолетен райх в Северна Америка. Тея западняци ни мислят нас за аборитени и се държат все едно не сме РАВНОПРАВНИ ПАРТНЬОРИ, а някаква подмандатна територия на западняшките НЕОКОЛОНИАЛИСТИ. Омерзен съм.

 
X