Австрия отказва квотите за бежанци

OFFNews Последна промяна на 06 март 2016 в 13:32 4964 7

Австрия отказва да приема мигранти според квотното разпределение, заяви министърът на отбраната Ханс Петер Доскозил, цитиран от Reuters. По думите му страната и сега си върши работата и приема много бежанци.

„Ние вземаме лъвски дял от мигрантите и ще приемем 37 500 лица, търсещи убежище, само през тази година“, каза австрийският министър. „Сега призоваваме и другите да си свършат работата. Защо Австрия да взема бежанци от Гърция? Това ще даде погрешен сигнал“, каза Доскозил.

Министърът посочи, че другите страни, които получават средства от фондовете на ЕС, също следва да изпълнят своята роля и да помогнат за решаването на трудната ситуация в Гърция, където хиляди бежанци са блокирани на границата с Македония.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2016 в 19:19

Не виждам проблем с бежанците особено от Сирия. Проблем има с имигранти от Иран, Афганистан и Ирак и цяла Африка. Еми просто тия ги товари на корабите и самолетите и чао.

Ама хората от Сирия които няма къде да се върнат защото там се стреля и падат бомби е човешко да им подаде ръка.

Да тоя процес трябва да е структуриран, престъпниците не ги пускаме, иранците не ги пускаме и т.н.

Няма нищо ново просто Европа трябва да действа като една държава. Както правят САЩ или Австралия или обединеното кралство..... Просто ЕС трябва да разбере че е една държава и тъпотиите националистически нямат място в тоя свят

06.03 2016 в 17:03

Трябва да отказваме и ние да приемаме бежанци. Носят прекалено голяма опасност. Държавата ни не е достатъчно стабилна за да поема този риск. С 10% мюсюлманско население и 5% цигани, които са склонни да подкрепят всеки, който им даде пари си имаме достатъчно проблеми. Дори ако се наложи да се разделим с еврофондовете пак трябва да откажем. Европейската външна политика просто не струва в момента. Единствено санкциите над Русия бяха добър подход, но те са твърде меки. С бежанците тотално омазват нещата до момента.

06.03 2016 в 15:22

Де да беше Дания най-голямата... Гренландия е автономна държава в рамките на датското наследство и не е член на ЕС. Далновидно се абстрахираха от тези глупости още през 80те.

Ако Гренландия е датска, по същата логика Канада е английска, т.е. тогава ВБ щеше да е най-голямата европейска държава.

06.03 2016 в 14:03

Убиха Йорг Хайдер и сега се чудят какво да правят. Човека още тогава им го каза, че са тръгнали в ПОГРЕШНА ПОСОКА с тоя либерастия, толерастия, мултикултурастия и политкуректорастия. И вместо да го послушат, те взеха че му устроиха една уж "случайна" автомобилна катастрофа.

Ето го сега резултата - Европа заляна от милиони нелегално проникващи през границите мангусти без документи за самоличност, без образование, без квалификация, без трудови навици, част от тях фанатични последователи на войнстващия Ислям.

Омерзен съм.

06.03 2016 в 14:01

Чудно защо някои политици си мислят че еврофондовете са в замяна на прием на бежанци. Няма такова нещо. Меркел като си ги кани да си ги прибира, не да решава еднолично а после като става проблем да набутва и другите държави в него.

06.03 2016 в 13:58

Дайте да дадете, другари, пардон, господа граждани на ЕС...

06.03 2016 в 13:47

А Великата Британия, Франция и най-голямата държава в Съюза, Дания, по колко ще вземат???