Партньорите на Меркел подкрепиха протестите срещу Борисов

OFFNews 25 август 2020 в 13:27 14832 4

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

В официално прессъобщение парламентарната група на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), която е част от управляващата коалиция в Германия, обяви своята "солидарност с проевропейските протести в България", съобщи Дойче веле.

В прессъобщението се казва:

"Подкрепяме проевропейските цели на хората"

"В продължение на седмици хиляди хора в България протестират с искания за демокрация, върховенство на закона, независима съдебна система и срещу корупцията. Ние подкрепяме проевропейските цели на хората. Парламентарната група на ГСПД застава на страната на тези, които се застъпват за основни европейски ценности.

Демокрацията, върховенството на закона и борбата срещу корупцията са сред централните стълбове на европейската интеграция. Ние приветстваме факта, че тези ценности намират широка подкрепа сред българското население. За него членството в Европейския съюз с право е най-голямата надежда за по-добър живот.

Ние се солидаризираме с българите, които вече повече от 45 дни излизат на улицата в името на проевропейски ценности. Хората настояват за основни ценности, с които България се е ангажирала с присъединяването си към ЕС.

"Също и в България"

Спазването на принципите на правовата държава в държавите-членки на ЕС е от решаващо значение. Въз основа на бъдещ годишен доклад на Европейската комисия за върховенство на закона, в рамките на германското европредседателство за пръв път ще се проведе диалог за върховенството на закона. Той ще трябва да разгледа критично ситуацията в страните-членки. Освен това през следващата година прокуратурата на ЕС ще започне работа в 20 държави-членки, като също и в България ще преследва корупцията, ощетяваща бюджета на ЕС", четем в официалното прессъобщение на парламентарната фракция на ГСДП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

3

Краси

25.08 2020 в 14:40

Всички се сетиха, макар и прекалено късно, че Борисов е най-обикновен престъпник, добрал се по случайност или нечия воля до поста на премиер. Само Меркел и нейната ЕНП се правят на умрели лисици.
Започвам сериозно да недоумявам, защо го подкрепят! Да не би част от крадените европари да се връщат и в техните черни партийни каси? Партията на Меркел има опит с черни каси по времето на предшественика й Хелмут Кол - тогава скандалите помрачиха заслугата му за обединението на Германия.

6145

2

kokoten

25.08 2020 в 14:21

...май,май под мишница с Мутрата и на бунището на историята...