Златни кюлчета за героите от младежките олимпийски игри

OFFNews 24 октомври 2018 в 13:04 2478 1

Главният изпълнителен директор на Fibank Неделчо Неделчев награди отлично представилите се спортисти на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес и техните треньори.

За шампионите бе предвидено златно кюлче от инвестиционно злато, а за носителите на сребърни и бронзови медали получиха монета "Година на кучето".

"За нас е чест да посрещнем родните спортисти, за които тепърва ще се говори много и които ще продължат да прославят България по целия свят. През изминалите 25 години Първа инвестиционна банка се утвърди като финансовата институция, която подкрепя българския спорт и неговото развитие. В наше лице родните спортисти и треньори откриха сигурен партньор, който споделя техните радости от победите", заяви Неделчев.

Той награди всички медалисти, както и треньорите им със специални дизайнерски артикули от злато и сребро от специалната колекция "Година на кучето". Те са изработени от най-висока проба инвестиционно злато и сребро със стилен дизайн и са произведени от Швейцарската рафинерия P.A.M.P.

Красивите бижута бяха връчени на златните медалисти Александра Начева (лека атлетика, троен скок) и нейният треньор Стойко Цонов, на Кирил Киров (стрелба, пистолет, отборно) с треньор Румяна Апостолова и на Мария Делчева (бадминтон, отборно) с треньор Слънчезар Цанков.

Дизайнерски артикули получиха и сребърните медалисти Адриан Андреев (тенис, двойка мъже) с треньор Ивайло Трайков, Христо Христов (вдигане тежести - категория

От името на младите български олимпийци и техните треньори вицепрезидентът на БОК Йорданка Благоева връчи на Неделчо Неделчев специален подарък. Националната табелка на България за делегацията ни в Буенос Айрес с подписите на нашите млади олимпийци бе предадена на банката като благодарност за помощта, оказана на БОК през годините.

"Благодаря на младите български състезатели, че ни поднесоха подобна радост, благодаря и на техните треньори, защото както е известно – много глина има по света, но само под ръцете на добрите майсторите от нея се получава шедьовър.

Нека приемем огромния успех на нашите представители в Буенос Айрес като част от силното желание на младите българи да докажат, че и ние можем в близко бъдеще да сме домакини на младежки олимпийски игри", каза Благоева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12284

1

Kristiano789

24.10 2018 в 14:40

Тези млади момчета и момичета са бъдещето на България! И трябва повече фирми, институции и организации, които имат възможност да им помагат, защото те имат нужда от такава, за да успеят. Оттам нататък вярваме в тях, аз съм сигурен, че имат и таланта, и волята да успеят. Българският спорт ще го бъде, въпреки негативизма, въпреки несполуките. Защото сме доказали, че можем! В годините. И чакаме новите Стефка Костадинова, Йорданка Донкова, Йорданка Благоева, а защо не и Христо Стоичков!