В Пловдив се хванаха за гушите кой да бяга за здраве край Гребния канал

OFFNews 05 януари 2017 в 15:22 7942 1

В Пловдив се хванаха за гушите кой да тича за здраве край Гребната база. Съвсем сериозно, оказва се, че има права върху това да бяга се 5 километра в събота до прочутия канал. Академията, която от години организира кросове там, се оплака, че й е било забранено заради конкуренти.

Ето какво пишат във Фейсбук от местна академия:

"На 12 април 2014 г. стартирахме 5kmrun Пловдив на Гребната база. Почти три години по-късно (без пропусната събота и над 140 проведени 5 км бягания), Община Пловдив реши да ни отстрани от Гребната база!

Считано от 1 януари 2017 г. (без да посочва мотиви), Община Пловдив прекратява разрешението на 5kmrun да провежда традиционното си 5-километрово бягане по трасе Гребна база, в съботни дни, в познатия ни час.

Едновременно с това Община Пловдив е разрешила на една организация, начело с г-н Станимир Симеонов, да ползва от тази дата същото трасе, по същото време за провеждане на бягания напълно копиращи модела на 5kmrun!

За тези от вас, които не знаят, Станимир Симеонов изпълняваше почти година длъжността „Главен Организатор 5kmrun Пловдив“. Още по времето, което заемаше тази позиция при нас, той изгради паралелно еднотипен интернет сайт и 5 км бягания в неделя по модел на 5kmrun, използвайки „едно към едно“ нашето сертифицирано (БФЛА) 5 км трасе на Гребния канал.

Неправомерното облагодетелстване от предоставеното му „ноу хау“, нелоялните му действия по време на заеманата длъжност, както и уронване престижа на 5kmrun сред нашето бегаческо общество, бяха основните причини за неговото отстраняване!", се казва в съобщението.

"Със самочувствието на първо основатели, ние настояваме пред Община Пловдив: Провеждането на 5kmrun и за напред, да остане на Гребна база Пловдив, всяка събота от 9:00 ч. лятно и 10:00 ч. зимно време!"

От академията са пуснали петиция. Редакцията е готова да предостави думата на всички засегнати страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

05.01 2017 в 15:49

След 9 пъти над нормата фини прахови частици (ФПЧ) в София за последните 4 дни едва ли бягането е най-удачния вариант за активен спорт.
Е къде е Алеко, кеф ти ски и сноуборд, кеф ти разходки, пък защо не и бягане горе в планината.
 
X

Да помогнем на украинските деца!