В пазарджишкия клуб на сестрите Стоеви шокирани от решението им да не играят за България

OFFNews Последна промяна на 23 май 2019 в 12:26 1305 0

От ръководството на "Бадминтон-скуош клуб Пазарджик" са шокирани от решението на техните възпитанички Габриела и Стефани Стоеви да не се състезават повече за България.

От клуба разпространиха открито писмо до медиите:

"Уважаеми колеги, членове на Българска Федерация Бадминтон, с огромна изненада и шок на 21.05.2019 г. разбрахме за решението на играещите за клуба състезателки Стефани и Габриела Стоеви, които са най-добрите състезатели на България, да не играят повече за България на всички международни прояви.

Като членове на Българска Федерация Бадминтон ние не можем да приемем едно такова решение, от който и да е състезател, независимо от изтъкнатите причини и независимо от постигнатите до момента резултати, защото смятаме, че е чест и гордост за всеки един състезател да представлява родината си, която го е създала, като водещ спортист в дадения спорт.

За нас като клуб е неразбираемо как един спортист може да откаже да се състезава за родината си, независимо от наличието на конфликт с член или членове на ръководството на БФБадминтон при положение, че е получил преди това уверение от министъра на спорта, че ще му бъдат осигурени всички условия и финанси, които е поискал, за да продължи да се състезава за България и че по всички получени сигнали за нередности ще бъде извършена подробна и детайлна проверка.

Смятаме, че всеки един състезател достигнал най-високо ниво на представяне е брънка и е част от една многогодишна работа на много специалисти, треньори, ръководители и състезатели, които са допринесли за възможността да се реализират благодарение на труда и таланта си, затова не можем да приемем решението за отказ да се играе за България, независимо от причините довели до това.

Вярваме, че решението на ръководството на БФБадминтон да остане отворена за решаване на този конфликт в полза на спорта ни е правилно и много далновидно и показва високото ниво, което ръководствотона БФБадминтон проявява, за да разреши този спор в полза на бадминтона в България, за което ги поздравяваме.

Поздравяваме ги за проявеното самообладание, независимо от тежките обвинения, които са отправени към тях. Вярваме в разума и на двете страни за разрешаването на спора, така че да спечели българският бадминтон и българският спорт.

"Бадминтон-скуош клуб Пазарджик" - член на Българска Федерация Бадминтон", пишат от клуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !