Спортното катерене дебютира на олимпиада, българин фаворит за медал

OFFNews 05 октомври 2018 в 12:09 2245 0

Снимка bfka.org

Дисциплината спортно катерене ще направи своя дебют на младежката олимпиада в Буенос Айрес, която стартира на 6 октомври. България има своя представител в този спорт в лицето на Петър Иванов, който отпътува за столицата на Аржентина с групата от общо 24 български младежи, които се състезават в 14 различни спорт.

Преди година той извоюва квота за Игрите и ще се бори за медал в спортното катерене, припомня 360mag.bg.

За първи път в историята катеренето ще бъде част от програмата на най-големия спортен форум. 21 младежи и 21 девойки ще се борят за призовите места в комбинацията. Тя е съвкупност от трите дисциплини в катеренето – трудност, скорост и боулдър. Резултатът ще се формира като се съберат точките от представянето във всяка една от дисциплините.

Състезанията по катерене ще започнат още в първите дни на Младежката олимпиада. На 7 октомври ще се проведат квалификациите при девойките.

Ден по-късно ще се проведат и квалификациите при младежите. Най-добрите 6 девойки ще се борят за разпределението на медалите във финала, който ще бъде на 9 октомври, а първите олимпийски шампиони в катеренето при младежите ще станат ясни на 10-и.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови