София Картинг Ринг ще има нова конфигурация

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2019 в 14:56 2761 0

По случай петия си рожден ден най-голямата закрита картинг писта на Балканите ще изненада своите посетители с ново трасе. Екипът на София Картинг Ринг подготви нови високоскоростни емоции за всички фенове на моторните спортове, като новата конфигурация е достъпна от началото на този месец.

Всеки ще има възможност да тества своите способности, като от старта до финала ще трябва да се преодолеят 646 метра дължина, с 18 завоя. Шест от завоите след старта на обиколката са напълно променени, като с новия дизайн се изискват умения за поддържане на висока скорост в поредица от завои и къси прави.

Степента на сигурност е сред приоритетите за София Картинг Ринг и затова ще се погрижат новите висококачествени ограждения и специална настилка, гарантираща възможно най-добро сцепление.

Това е трета промяна на конфигурацията на трасето за 5-те години, откакто София Картинг Ринг отвори врати и се превърна в любимо място за забавление на малки и големи. Освен търсещите фън и адреналин, новата конфигурация ще бъде използвана за многобройните надпревари и шампионати, които се провеждат на пистата.

Многото различни треактории и начини на преминаване ще позволят повече изпреварвания и атракция за зрителите. Промяната ще помогне и в обучението на най – малките пилоти участващи в "Картинг Училището за Шампиони". По-голямата дължина и трите завоя в повече, покачиха най-добрите времена с над 3 секунди.

През февруари тази година, в търсене на най-тясната връзка между любителско и професионално изживяване, София Картинг Ринг представи и най-новите членове на семейството си, а именно новия модел картинги CRG.

Сега, когато пистата ще зарадва всички посетители и с нова конфигурация, на практика ще се превърне в едно напълно обновено място за спорт и забавление на закрито.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови