Щангистът Карлос Насар: На олимпиадата в Токио щях да съм минимум трети

OFFNews 07 декември 2021 в 18:04 8449 0

Детето-чудо на българските щанги Карлос Насар (81 кг) ще атакува първа световна титла на започналото днес първентво в Ташкент. 17-годишният талант от Червен бряг е сочен за фаворит в своята категория, а самият той разказа как още на олимпиадата в Токио е можел да направи нещо голямо.

„Виждах се медалист. Тогава бях в много добра форма. Нямах квота, за да участвам. Щях да съм минимум трети“, разкри Карлос Насар в специално интервю за youtube канала „Спортната джунгла“. Младокът не беше покрил изискванията за определен брой състезания, но сега вече е готов да направи нещо голямо.

„Сега на състезанието в Кнежа изхвърлих 175 кг (изравнен световен рекорд) и тласнах 210 кг (нов световен рекорд). Мога да кажа, че когато ми трябват, ще ги вдигна“, уверен е тийнейджърът.

Как се отразяват сравненията с Наим Сюлейманоглу, какви са неговите цели за олимпиадата в Париж и защо старши-треньорът на националния отбор Иван Иванов го гони от залата, вижте в цялото интервю за youtube канала „Спортната джунгла“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови