Щангистът Христо Христов е спортен талант №1 на Еврофутбол за 2018

OFFNews 03 декември 2018 в 15:20 2420 0

"Еврофутбол" организира официална заключителна церемония за програма "Спортни таланти 2018 г.", на която бяха обявени десетте най-добрите състезатели за настоящата година. На нея всички присъстващи спортисти получиха признание за успехите си – специални сребърни медали и грамоти.

На събитието присъстваха както състезателите, които букмейкърската къща подкрепи финансово през изминалите месеци, така и техните родители и треньори, журналисти, партньори по проекта и спортни деятели.

ТОП 10 на Спортните таланти на "Еврофутбол", които бяха определени след гласуване на медийните партньори и представители от Групата на съветниците, получиха парична премия от компанията за своите успехи, талант и постоянство. Основен критерий, по който бяха оценявани, са техните постижения, които можете да видите тук.

Ето имената на отличените и сборният брой точки, формирал класирането им:

1. Христо Христов – 1000 лв. – 168 точки;
2. Мария Делчева – 800 лв. – 156 точки;
3. Диана Петкова – 600 лв. – 133 точки;
4. Калоян Бинев – 400 лв. - 91 точки;
5. Борис Йотов – 400 лв. – 77 точки;
6. Александър Джорджев – 300 лв. – 76 точки;
7. Петър Божилов – 300 лв. – 68 точки;
8. Гергана Топалова – 300 лв. – 60 точки;
9. Емилия Тасева – 300 лв. – 51 точки;
10. Рахим Рашайда – 300 лв. – 45 точки.

"През 2018 г. програма "Спортни таланти" се изпълнява за седма поредна година, като до момента в нея са инвестирани общо над 850 000 лева за финансиране на повече от 160 млади талантливи български спортисти. През изминалите години сме се убедили, че програмата отговаря на огромната нужда от средства за тяхната подготовка. Възхищавам се на родителите, защото ги подкрепят в трудните им решения. Благодаря, че сте го направили, за да се гордеем днес с тези спортисти", каза управителят на "Еврофутбол" Руди Вачкова.

"Нямаше да има програма "Спортни таланти", ако "Еврофутбол" няма сърце, разбиране и вярва в смисъла на усилията, които влага, за да промени живота на спортните таланти", допълни Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) – основен партньор по програмата.

"Участниците в програма "Спортни таланти" с всяка изминала година показват все по-добри и по-добри постижения. Поздравления на "Еврофутбол" и на екипа на Фондация "Работилница за граждански инициативи" за тази прекрасна програма", каза Ирина Русева, водещ на спортно шоу "Гонг" по Дарик радио и член на Групата на съветниците по програма "Спортни таланти".

"Еврофутбол" благодари на партньорите си от ФРГИ, на членовете на Групата на съветниците, които безвъзмездно и за поредна година подкрепиха програмата с ценното си присъствие и съвети, на своите медийни партньори и на всички спортисти, треньори, родители и приятели на спорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови