Шеф на баскетболен гранд: Повече от двама черни играчи носят неприятности

Станат ли четирима, правят банда, откри босът на Лиетувас Ритас

ОFFNews 16 юни 2017 в 12:04 1648 1

Баровецът определено си пада по светлите и руси създания

В расизъм беше обявен президентът на един от баскетболните колоси на Европа - Лиетувос Ритас. Сезонът на тима от Вилнюс приключи безславно още на полуфинал за титлата, която отиде при легендарния Жалгирис Каунас.

Шефът Гедвидас Вайнуаскас побърза да обвини тъмнокожите играчи на тима - Кори Фишър, Дрю Гордън, Тайлър Браун, както и напусналите преждевременно Дейвид Лоугън, Рашон Броудъс, Джош Аконон и Клевин Хана.

“Не може да имаш повече от двама черни играчи, заявявам това от гледна точка на 23-годишния си опит в този бизнес. Отборите не трябва да имат повече от двама черни играчи, защото тогава започват неприятностите”, заяви президентът в ефира на литовската телевизия.

“В един момент имахме четирима черни играчи и изведнъж те се събраха и сформираха…. Как да го кажа… Нещо като банда. Няма как нещата да са така”, коментира още Вайуаскас, който в последствие излезе и с официална позиция, с която се опита да оправи създадената от самия него ситуация.

“Говорейки за научените уроци през сезона, имах предвид ситуацията с чужденците. На първо място те трябва да са професионалисти, а в плейофите това не бе така. В интервюто изразих разочарованието си от някои от тях. Извинявам се, ако съм бил разбран погрешно”, гласеше официалното изявление на шефът на Ритас, разпространено от клуба след телевизионното му участие.

Така де, едва ли някой ще се върже на извинението му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!