Шампионът Нико Розберг напуска Формула 1

OFFNews 02 декември 2016 в 16:14 5411 0

Новият световен шампион Нико Розберг обяви, че напуска Формула 1.

31-годишният германец спечели титлата за първи път тази неделя, побеждавайки Люис Хамилтън в Абу Даби.

Розберг обяви решението си чрез личния си профил във Фейсбук. Ето как той се раздели с феновете си:

"За 25-те години състезания това беше моята мечта – да стана световен шампион на Формула 1. Въпреки тежката работа, болката, жертвите това беше моята цел. Постигнах я. Изкачих моята планина, на върха съм, така че това решение изглежда правилното. Изпитвам дълбока благодарност към всеки, който ме е подкрепял, за да може тази мечта да се реализира.

Този сезон, повярвайте ми, беше дяволски тежък. Работихме като луди във всяка област след разочарованията през последните две години; те разпалиха мотивацията ми до нива, които никога не съм си представял. И, разбира се, това се отрази и на хората, които обичам – цялото семейство трябваше да жертва, като постави всичко зад основната ни цел. Нямам думи да изразя благодарността си към съпругата ми Вивиан – тя беше невероятна. Тя разбираше, че тази година е важната, нашата възможност да го направим и ми осигури възможността да се възстановявам напълно след всяко състезание, като поемаше грижата за дъщеря ни всяка нощ, преодоляваше трудностите и поставяше шампионата на първо място.

Когато спечелих състезанието на „Сузука“, от момента, в който съдбата на титлата беше в собствените ми ръце, започна голямото напрежение и аз започнах да мисля за край на състезателната ми кариера, ако стана световен шампион. В неделя сутринта в Абу Даби знаех, че това може да е последното ми състезание и това усещане проясни съзнанието ми преди началото. Исках да се насладя на всяка част от преживяването, знаейки, че това може би ми се случва за последен път... тогава светлините угаснаха и направих най-силните 55 обиколки в живота си.

Взех решението си в понеделник вечерта. Обмислях го един ден и първите хора, на които казах, бяха Вивиан и Георг (Нолте, от мениджърския екип на Розберг), а след това и на Тото.

Единственото нещо, което прави решението ми трудно за мен по някакъв начин е фактът, че поставям семейството си в трудна ситуация. Но Тото разбра. Той беше наясно, че съм напълно убеден и това ми даде допълнителна увереност. Постижението, с което ще бъде най-горд в състезанията, винаги ще бъде спечелването на световната титла с невероятния екип, „сребърните стрели“

Единственото нещо, което прави решението ми трудно за мен по някакъв начин е фактът, че поставям семейството си в трудна ситуация. Но Тото разбра. Той беше наясно, че съм напълно убеден и това ми даде допълнителна увереност. Постижението, с което ще бъде най-горд в състезанията, винаги ще бъде спечелването на световната титла с невероятния екип, „сребърните стрели“.

Сега просто се наслаждавам на мига. През следващите седмици ще имам време да си почина, да мисля за сезона и да се насладя на всяко преживяване, което ме очаква по пътя. След това ще завия на следващия ъгъл в живота си и ще видя какво той има за мен..."

.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови