Шак изуми: Земята е плоска! Да не би Китай да е под нас?

OFFNews Последна промяна на 20 март 2017 в 10:12 3871 2

Баскетболната легенда Шакил О'Нийл изуми с теорията си за формата на Земята по време на шоу. Той беше провокиран от водещия да коментира думите на настоящата НБА звезда Кайри Ървинг, че планетата ни е плоска. Асът на Кливлънд втрещи преди време в интервю и с други теории - например, Боб Марли е бил убит от ЦРУ.

"Вижте, има три начина да бъде манипулиран умът - с това, което четеш, виждаш и чуваш", каза Шак, "В училище първо ни казват: "О, Колумб е открил Америка". Колумб не е открил Америка. Така, че ме чуйте, аз шофирам често от едното крайбрежие до другото. И това л...о е плоско за мен", изказа се гигантът.

"Шофирам от Флорида до Калифорния през цялото време, да, плоска е. Не се качвам и слизам по 360 градусови наклони. И всичките тези неща за гравитацията! Поглеждали ли сте скоро Атлатна? Виждате ли всичките тези сгради? Или искате да кажете, че Китай е под нас? Не е! Светът е плосък".

Когато от телевизията му пуснаха сателитна снимка на кръглата ни планета, Шак пак продължи да отрича. "Просто казвам, че шофирам от Флорида до Ню Йорк - плоска е. От Ню Йорк до Сиатъл - плоска е. От Сиатъл до Ел Ей - плоска е. Обратно от Ел Ей до Флорида - пак плоска", извади солиден аргумент бившата звезда на НБА, "Всъщност, Земята е квадрат".

Авторите на материала явно започват да се съмняват в американската образователна система, защото изреждат дипломите на Шакил. Той е бакалавър от Университета на Луизиана. После завършва онлайн MBA в Университета на Финикс. През 2012 година взима докторска степен от Университета Бари във Флорида.

"Може би се е закачал и просто е провокирал зрителите", изразиха надежда журналистите отвъд Океана.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11257

2

mendi

20.03 2017 в 11:33

Е, човека е голЕм спортист ама това не означава че е толкова голЕм и във всички други области и аспекти на живота.
То едното винаги е за сметка на другото. Да не мислите че Менделеев примерно е бил блестящ спортист - ми не е бил :)