Продължава Кърджали Офроуд Фест (снимки)

OFFNews 16 март 2019 в 08:21 4020 0

Снимка Кърджали Офроуд Фест

Кърджали откри офроуд сезона с тазгодишното издание на Кърджали Офроуд Фест, който продължава до 17 март, неделя.

90 екипажа разделени в 6 категории от България, Гърция, Турция и Казахстан застанаха на старта. Най-многобройни от чуждите екипажи са състезателите от Турция, с мощни прототипи с осем цилиндрови двигатели и голяма проходимост.

Състезанието в Кърджали е 1-ви кръг от Балканската Офроуд Купа 2019, като следващите кръгове ще се проведат в Турция, Гърция, Румъния, Македония,

В първият състезателен ден участниците изминаха над 230 км, от тях 30 километра с девет атрактивни екстрема. Над 1500 фенове станаха свидетели на атрактивни изпълнения и екстремното изкачване на Скалище, което прототипите преодоляха на собствен ход и без помощни средства, като най-зрелищно бе обръщането на един турски екипаж.

Трасето на четириколките бе по-късо, но изключително технично и те постигнаха средна скорост 55 км/час. Поредното добро представяне и похвала за Рени Христова, водещата от „Хоби” ТВ".

Организаторите канят всички фенове да наблюдават затворения кръг на 17 март от 10:00 часа до въжения мост на водното огледало в центъра на Кърджали. Маршрутът около водното огледало е 2000 м и ще се правят по 2 обиколки. След това победителите ще получат и своите награди.

Организатор на проявата е Троянския клуб „4х4 Адвенчър”. Директор на състезанието е известния ни пилот Тодор Христов, съорганизатор е Община Кърджали под егидата на кмета Хасан Азис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови