Правят нова федерация по вдигане на тежести

OFFNews Последна промяна на 09 юли 2022 в 12:09 1241 0

Вдигане на тежести

Снимка Пресслужба БФВТ

Националите по вдигане на тежести

Във връзка с Позицията на Министерство на младежта и спорта за проблемите в Българска федерация по вдигане на тежести и заплахата за отнемане на лиценза, новоизбраният и все още невписан заради процедурни съдебни хватки президент на централата Ариф Маджид направи следното обръщение:

„Искам да успокоя състезатели, треньори и всички свързани с българските щанги. Убеден съм, че нещата във федерацията, по центрове и в клубове скоро ще се нормализират. Очевидно за доброто бъдеще трябваше да преминем през подобни трудности.

Ще работим за нова федерация, изчистена от дрязги, лични амбиции и непрестанни конфликти. Един от най-успешните български спортове заслужава да се развива в много по-спокойна и конструктивна обстановка. Вярвам, че с общи усилия, с позитивизъм и всеобща ангажираност, съвсем скоро българските щанги ще се отърсят от негативизма за да просперират и отново да радват с успехи и титли сънародниците.

Искам също така да благодаря на всички състезатели и треньори за подкрепата към мен, за търпението, за силната им и решителна реакция срещу всичко това, което спъва в последно време тяхната работа. Нека бъдат спокойни за бъдещето и да знаят, че има хора, които са съпричастни с техните трудности и работят за това скоро всички проблеми и скандали да останат в миналото.

Имам силата, подкрепата и увереността да заявя, че в българските щанги предстои добро бъдеще. Заедно ще загърбим противопоставянето и ще работим за просперитета на един от най-успешните и обичани от българите спортове,“ завършва обръщението на Ариф Маджид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови