Осъдиха Спортно министерство да покаже секретния договор за базата на ЦСКА

OFFNews 04 юли 2017 в 20:41 3522 0

Съдът задължи Спортно министерство да покаже договора, с който базите "Българска армия" и Панчарево бяха предоставени на ЦСКА-София. Припомняме, това се случи миналото лято, когато на бързо заседание те бяха отнети от още съществуващия ЦСКА и дадени на Гриша Ганчев от ведомството на Красен Кралев.

През зимата ЦСКА 1948 поиска  въпросните споразумения. Те обаче бяха отказани от вече служебния кабинет на министър Дашева. С неясни мотиви Комисията за достъп до обществена информация при ММС се произнесе с решение, с което бе отказан достъп до търсената информация на клуба на феновете.

"Днес имаме удоволствието да Ви съобщим, че по подадената от нас жалба срещу въпросното решение на Комисията, въз основа на която бе образувано адм.д. № 4948/2017г., Административен съд София-град, 48 с-в, се произнесе с Решение № 4422/03.07.2017г., с което ОТМЕНЯ отказа за предоставяне на поисканата от нас информация и ЗАДЪЛЖАВА административния орган (т.е. ММС) да ни предостави достъп до същата в пълен обем.

Към настоящия момент решението е публикувано на интернет страницата на Административен съд София-град и всеки желаещ би могъл да се запознае с неговото съдържание, като веднага щом официално се снабдим с препис от същото, ще публикуваме диспозитива му в пълнота.

Разбира се, това решение все още не е влязло в сила и би могло да бъде обжалвано пред Върховния административен съд, но е стъпка напред в борбата ни срещу фалша и несправедливостта, властващи в Република България, както и белег за сериозността на намеренията ни да браним до последно армейската ЧЕСТ.

Защото за Нея си заслужава да се борим!", се казва в съобщение на ЦСКА 1948. Съдебната битка беше проведена от младия адвокат Стефан Сотиров, избран наскоро за член на УС на ЦСКА 1948.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови