Олимпийските игри като модно дефиле

Модни диктатори кръстосват шпаги в Рио

OFFNEWS 11 август 2016 в 11:11 2704 0

Олимпийските игри отдавна са надхвърлили границите на спорта. По време на Студената война те бяха използвани за демонстрация на сила от страна на двата враждуващи лагера. Последната тенденция е да бъдат превърнати в сцена на война между модните диктатори на планетата. Каква по добра сцена да демонстрираш уменията си в дизайна от церемонията по откриването, която се наблюдава от милиарди души на планетата?

Един от най-красиво облечените отбори в Рио е този на Куба, като заслугата за това е на френския дизайнер Кристиан Лабутен.

Екипите на американците

За САЩ работи Ралф Лорен, който отнесе доста критики за работата си на зимната олимпиада в Сочи, но си взе бележка и сегашната му колекция не предизвиква негативни коментари.

Французите защитават реномето си на една от най-елегантните нации с дрехи на Лакост. Руснаците залагат на местния производител Боско, като дрехите им следват тенденциите за патриотични послания, а всички надписи са на кирилица.

Италианците са подготвени за бразилската зима

Канада се облича от дизайнерския дует Dsquared, който залага на класиката. С екипите на италианците се е заел маестро Джорджо Армани с младежкия си бранд EA7. Отборът на Великобритания е облечен от Стела Маккартни, като тя се е погрижила да има съответните символи за всяка от нациите - английски рози, шотландски карета и т.н.

Корейците залагат на сигурността
В Република Корея обаче са избрали друг подход. Вместо дизайнери, там са наели екип от химици и лекари, които са създали дрехи за максимална сигурност заради страха от вируса Зика. Всички облекла са обработени с репеленти, които отблъскват комарите, които пренасят заразата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!