Няма заразени с коронавирус сред спортистите ни в Токио

OFFNews 23 юли 2021 в 08:26 865 0

Всички в българската олимпийска делегация, пристигнали до момента в Япония, са здрави, без оплаквания и с отрицателни тестове за Ковид-19.

В парада на спортистите на церемонията по откриването на Игрите в Токио, която започlа в 14.00 часа българско време, се планира да се включат всички български състезатели, които вече са в японската столица, без джудистите Янислав Герчев и Ивайло Иванов и тежкоатлетите Божидар Андреев и Христо Христов.

Лекоатлетката Мирела Демирева, олимпийска вицешампионка на скок височина от Рио 2016, до последно ще бъде под въпрос, тъй като се изчаква пристигането й в Токио в последния момент.

МОК е определил максимална бройка от 30 души на отбор за парада, но българските спортисти в Токио в момента са по-малко.
Знаменосци на делегацията ще бъдат Мария Гроздева и Йосиф Миладинов.

Междувременно организаторите на олимпийските игри съобщиха, че през последния ден положителните проби за COVID-19 вече са 25 човека, като трима спортисти са последните нови казуси. Само един от въпросните трима спортисти живее в олимпийското село.

Иначе 13 спортисти от 1-и юли насам от 110 акредитирани за Олимпиадата лица са дали положителен коронавирус-тест. В групата от 25 положителни теста са включени и трима журналисти, които са пристигнали от чужбина за отразяване на Игрите на Токио 2020.

В общата бройка заразени влизат и представителите на Чехия- състезатели по колоездене и плажен волейбол, както и един таекуондист от Нидерландия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков