Красен Кралев пое ''цялата отговорност'' за златния олимпийски медал на Ивет Горанова

Александра Маркарян 06 август 2021 в 10:05 13500 2

Красен Кралев

Снимка Архив

Красен Кралев

Красен Кралев припозна свои заслуги в златния олимпийски медал на Ивет Горанова и в бронзовия на Евелина Николова в борбата.

След като вчера 21-годишната българска каратистка зарадва цяла България с отличието си, бившият спортен министър от ГЕРБ написа:

"Категорично поемам цялата отговорност за представянето ни! До последния миг. И съм сигурен, че ще има още много успехи!

Показахме как може да се работи правилно в спорта, за да се върнат отново успехите. Сега остава да го продължим!"

Как конкретно Кралев е допринесъл не става ясно от този текст. Друга негова част обаче е недвусмислена: служебният министър на спорта нямал право и да си помисля за заслуги: "На първата си пресконференция т.нар. служебен министър на спорта бе категоричен, че не може да носи отговорност за представянето ни в Токио. Благодаря му!"

Защо Кралев нарича министър Андрей Кузманов "така наречен служебен министър" дотук не се изяснява. Това се случва в следваща публикация на Кралев, която гласи:

"Специални благодарности на президента на модерния петобой Андрей Кузманов. Още на първата си пресконференция като назначен от хунтата на Румен Радев служебен министър пред всички заяви, че не може да поеме никаква отговорност за представянето на олимпийците ни в Токио. Защото бил прекалено кратко на поста.

Не пожела да ги коментира и в сряда, когато избълва един куп лъжи за състоянието на Министерство на младежта и спорта.

Е, с огромна радост поемам цялата отговорност за представянето ни на Олимпиадата! Защото ние показахме как трябва да се вдига спорта стъпка по стъпка. Оставихме сериозна основа, върху която може да се гради. Сега всичко зависи от следващите. Които да са и те!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews