Федерацията по бадминтон търси помирение със сестрите Стоеви (документ)

OFFNews 23 май 2019 в 19:17 1881 0

Във федерацията по бадминтон отказаха да задълбочават конфликта със сестрите Стефани и Габриела Стоеви и търсят път към помирение с двете бунтарки, които обявиха, че повече няма да играят за България.

Европейските шампионки посочват като мотив конфликт с ръководството и неизпълнени финансови ангажименти. Публикацията им във Фейсбук разтърси из основи този спорт.

В последвалите часове и дни лъснаха много неща, които засягат и двете страни. Част от националите по бадминтон споделиха публично разочарованието си от Стоеви, те от своя страна повториха обвиненията си. В крайна сметка обаче на днешния Управителен съвет на централата е взето решение да се търси път към помирение с тях.

"В името запазване авторитета на българския бадминтон и спорт, да се направи всичко възможно сестри Стефани и Габриела Стоеви да продължат да се състезават за България.

Излъчва упълномощени представители на УС в лицето на Неделчо Кесов - председател на клуба от Пазарджик, за който се състезават сестри Стоеви, и Тихомир Киров, които да проведат среща и разговор в най-кратък срок със състезателките с цел изпълнение на гореизложеното", се казва в официалното решение на УС на БФ Бадминтон, прието единодушно от присъствалите 10 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови